David met zijn vader Nathan.
David met zijn vader Nathan. Lisette Ruzius

David Vink (12) krijgt lovende reacties op vogelportretten

31 mei 2023 om 20:57 Lokaal Deel je nieuws

De 12-jarige David Vink uit Ede keert nog een keer terug op de pop-up boekenmarkt aan de Dorpsstraat 19 in Bennekom, want hij kreeg lovende reacties op zijn foto’s van wilde dieren. De mooiste beelden liet hij afdrukken op ansichtkaarten en grote aluminium posters. Vooral voor de ansichtkaarten was zaterdag veel belangstelling. 

Organisator van de boekenmarkt, Huibert van Verseveld van Huib History Books, had speciaal voor de tiener een tafel leeggeruimd van tweedehands boeken. Daarop kon David zijn kaarten en posters tonen. Omdat er zoveel belangstelling was, komt de 12-jarige ook zaterdag 3 juni terug met zijn werk. Hij is dan weer op de boekenmarkt van 13.00 tot 15.00 uur. Dit keer neemt hij ook kleine posters mee. 

De foto’s maakte de 12-jarige in Bennekom en omgeving. “Het leukste vind ik het fotograferen van vogels”, laat David weten. Hij pakt een ansichtkaart met daarop een zwarte roodstaart. “Dit beeld heeft ons drie- tot vierhonderd uur gekost”, vertelt hij aan één van de bezoekers van de pop-up boekenmarkt. “Zo’n project begint met een goede plek vinden”, legt David uit. Dat kan bijvoorbeeld zijn waar de vogels een nest hebben. 

“Daarna maak ik samen met mijn vader een setting.” Zijn vader Nathan legt uit: “We creëren een plek waar de vogels terug willen komen.” Dit kan bijvoorbeeld zijn met een tafel met voer. Vader en zoon zijn momenteel in de ban van ransuilen. Ze hebben een nest ontdekt en zijn daar veel van hun vrije tijd te vinden.

“Als bekend zou worden waar dit is, dan staat het binnen de kortste keren vol met fotografen. Het is een gekke wereld”, zegt Nathan. Dus houden ze de plek voor zichzelf. “Het paartje ransuilen heeft jongen en begint tegen schemer met jagen.” David heeft nog wel een aantal vogels op zijn verlanglijstje staan. Daaronder is de zwarte specht en koekoek. “Vooral de laatste  is erg schuw en moeilijk te fotograferen”, aldus Nathan.

Moeder Annette is net bevallen van een jongetje. Dat vader en zoon veel op pad zijn, vindt ze niet erg. “Ze genieten er samen van.” Annette vindt het leuk dat haar kind een hobby heeft. “Hij gaat lekker naar buiten en dat is gezond.” Het werk van David is ook te zien in de etalage aan de Dorpsstraat 19 en op Instagram van David: davotografie. 

Hou voor actuele informatie over de pop-up https://www.facebook.com/people/Huib-History-Books-Boekenmarkt in de gaten. Meer informatie? Huibhistorybooks@gmail.com

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie