Minibieb route Enka door Edese blogster Cynthia Lukassen
Minibieb route Enka door Edese blogster Cynthia Lukassen Cynthia Lukassen / Cynspirerend.nl

Nieuwe Minibieb Wandelroute in Ede: Verken de Enka-wijk en haar verborgen schatten

6 juni 2023 om 12:33 Lokaal Deel je nieuws

Ede, 10 juni 2023 - Op 10 juni 2023, tijdens de Nationale dag van de minibieb, wordt de achtste Minibieb Route in Ede gelanceerd. Deze nieuwe route, genaamd “Minibieb Route Ede Enka”, biedt wandelaars de kans om een heerlijke wandeling te maken in de sfeervolle Enka-wijk, waarbij ze kunnen genieten van de leuke minibiebs en de historische overblijfselen van het voormalige ENKA-complex.

De gratis te downloaden route is beschikbaar op de website van Cynthia Lukassen, tekstschrijver, blogger en Minibieb-liefhebber, via de volgende link: https://cynspirerend.nl/minibiebwandelroutesede/.

Enka ontdekken tijdens gratis route

Met een afstand van 2,6 kilometer en een geschatte wandeltijd van 45 minuten (exclusief tussenstops) is de Minibieb Route Ede Enka niet alleen een leuk ommetje, maar ook bijzonder kidsproof. 

Langs de verharde wegen van de route komen wandelaars in totaal 7 minibiebs, 3 speeltuinen en diverse oude overblijfselen van de ENKA-fabriek tegen. Onderweg kunnen ze een heerlijk terrasje pakken bij de Proefzaak, waar ze alvast de eerste bladzijden van hun nieuwe boek kunnen doorsnuffelen.

Kidsproof route voor lokale bewoners en toeristen

Een van de voordelen van deze route is dat deze op loopafstand ligt van treinstation Ede-Wageningen, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is voor zowel lokale bewoners als toeristen.

“De Minibieb Route Ede Enka is een leuke en kindvriendelijke activiteit, perfect voor de weekenden en de zomervakantie,” aldus Cynthia Lukassen, de initiatiefneemster van de route. “We hebben inmiddels 98 minibiebs in Ede. Met deze routes wil ik mensen op een makkelijke en toegankelijke manier kennis laten maken met deze prachtige kastjes vol leesplezier.”

Routes combineren

Voor degenen die een langere wandeling willen maken, kan de Minibieb Route Ede Enka gecombineerd worden met de bestaande routes door Ede Oost en Ede Centrum.

Meer informatie en gratis downloaden

Voor meer informatie over deze nieuwe Minibieb Route Ede Enka en alle andere Minibieb-wandelroutes in Ede, kunt u terecht op https://cynspirerend.nl/minibiebwandelroutesede/.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie