2 maatjes eten samen corona-proof een oranje tompouce
2 maatjes eten samen corona-proof een oranje tompouce Ruth Hoving

Koningsdag met een Oranje-feestje op de stoep

28 april 2020 om 13:39 Maatschappelijk Deel je nieuws

EDE- Koningsdag ziet er dit jaar voor veel mensen anders uit dan normaal. Er zijn geen drukke straten gevuld met mensen, kraampjes en muziek. Hierdoor is de feestdag voor sommigen een stuk minder vrolijk en voelen mensen zich sneller alleen. Daarom organiseerde Netwerk Dien Je Stad een actie om deze mensen een hart onder de riem te steken.

Met elkaar zocht het team van Dien je Stad naar mogelijkheden om binnen de bestaande maatregelen rondom het coronavirus aandacht te besteden aan Koningsdag. Dat bracht hen op het idee een oranje-feestje af te leveren bij mensen thuis. ‘Alle activiteiten zouden maandag al niet doorgaan. We realiseerden dat het, juist doordat het een feestdag is, voor veel mensen een dag kan zijn waarbij het gevoel van eenzaamheid alleen maar vergroot zou worden.’ Aldus Dirjanne van Drongelen, projectcoördinator van Dien Je Stad.

Zo is het team maandagochtend aan de slag gegaan om deze Oranje-feestjes te maken. Met de hulp van vrijwilligers hebben ze ruim 40 tasjes gevuld met dingen als een oranje tompouce, een slinger, confetti en een leuk kaartje. De tasjes werden daarna rondgedeeld. De actie was niet alleen voor hulpvragers van Dien Je Stad, ook Edenaren zelf konden van tevoren een tasje aanvragen om deze daarna zelf op te halen en bij familie/buren af te leveren.

‘De reacties zien erg leuk om te zien. Je ziet dat mensen het erg waarderen en dat ze echt verrast zijn. Het is mooi dat we met een actie als deze, mensen mogen laten weten dat er naar ze wordt omgezien en dat we samen eenzaamheid moeten bestrijden!’

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie