Afbeelding
Ida Gorissen

Buurttuin Christelijke Hogeschool Ede geopend

18 september 2021 om 12:30 Maatschappelijk

EDE Onder belangstelling van buurtbewoners en genodigden vond afgelopen donderdag de officiële opening van de buurttuin bij de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) plaats.

Namens de hogeschool gaf Henk Langerak, hoofd huisvesting en beheer, aan trots te zijn op de realisatie van de tuin. In mei gingen de eerste zaden de grond in en de tuin ligt er inmiddels mooi bij door de inzet van moestuinierende buurtbewoners.

VERBINDING ,,De CHE is op zoek naar een mooie verbinding met de buurt en hiervoor is de hulp ingeschakeld van Stichting Mijn tuin Jouw tuin. Zij brengen buurtbewoners, tuineigenaren en (zorg)instellingen met elkaar in contact door middel van het opzetten en organiseren van buurttuinen”, zegt Langerak.

De voortgang in de tuinen ligt in handen van ‘moestuinmatcher’ Edwin Gorissen. ,,Contact, kennis en groenten worden hier met elkaar en met de buurt gedeeld. We hebben op onze gezamenlijke tuinavond al heel wat groenten uitgedeeld aan voorbijgangers”, legt hij uit. 

DELEN Tijdens de opening zijn ook weer nieuwe contacten gelegd met vertegenwoordigers van initiatieven en organisaties in de buurt.  ,,Wij willen hen graag betrekken bij deze tuin om samen te kunnen delen en zo bij te dragen aan een positieve beleving in de buurt.”

Meedoen aan het initiatief is mogelijk door contact op te nemen via info@mijntuinjouwtuin.nl. Meer informatie is te vinden op www.mijntuinjouwtuin.nl. Ede Stad Premium sprak al eerder met de initiatiefnemers. Lees het uitgebreide interview hier terug. 

Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie