Afbeelding
Vincent van den Hoogen

Edenaren ontmoeten elkaar tijdens buurtdiner bij Resto VanHarte

4 oktober 2021 om 09:02 Maatschappelijk

EDE In de Week tegen de Eenzaamheid (van 30 september tot en met 7 oktober) organiseerde Resto VanHarte samen met ‘bouillonblokjes-gigant’ Maggi en vriendschapsplatform ‘Go mingle’ een buurtdiner in Ede. Buurtgenoten kunnen hier genieten van een betaalbaar driegangendiner inclusief een Maggi-soep. 

In 2019 organiseerden Maggi en Resto VanHarte voor het eerst buurtdiners tijdens de Week tegen Eenzaamheid. De diners waren een groot succes: jong en oud genoten samen van een diner inclusief Maggi-soep. Toen Resto VanHarte haar buurtrestaurants moest sluiten vanwege het coronavirus, startten de organisaties samen de actie ‘Ik kook VanHarte voor jou’. Hierbij werden mensen opgeroepen om een extra portie van hun (lievelings)maaltijd te koken voor een ander.

Resto VanHarte koppelde hen vervolgens aan vaste gasten die hun wekelijkse resto-avond moesten missen. ,,Vele matches tussen buurtgenoten waren het resultaat”, schrijft de organisatie. ,,In 2020 sloot vriendschapsplatform Go mingle zich aan bij de ontmoetingsdiners. Met de acties tijdens de Week tegen Eenzaamheid in 2021 continueren de drie partijen hun samenwerking om eenzaamheid in Nederland tegen te gaan.”

In Ede vindt het buurtdiner plaats op 6 oktober in woonzorgcentrum De Pleinen. Naast de gasten van Resto VanHarte en de leden van Go mingle is iedereen welkom om aan te schuiven. Reserveren is wel verplicht.
Dit kan via deze website of via tel. 0900-9003030 (maandag tot en met vrijdag 9.00 tot 12.30 uur). Het diner start om 18.00 uur. Inloop is vanaf 17.00 uur. Bijdrage voor het diner is zeven euro. Kinderen betalen de helft.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie