Afbeelding
Website 30ml Ede

Eerste duimsticker voor toegankelijk koffiecafé 30ml

7 december 2021 om 19:15 Maatschappelijk

EDE Koffiecafé 30ml heeft de eerste duimsticker van de Koplopersgroep Inclusie ontvangen. 30 ml ontvangt de sticker, omdat het café veel doet om de toegankelijkheid voor alle Edenaren te vergroten.

De Koplopersgroep met Edese inwoners adviseert en ondersteunt de gemeente bij het toegankelijker maken van Ede. Volgens de groep krijgt eigenaresse Anna de sticker ,,omdat zij echt heeft nagedacht over toegankelijkheid”, is te lezen in het persbericht van de gemeente. ,,Er is een aangepast toilet, je mag er naar het toilet zonder iets te drinken en er is ruimte om je baby te verschonen. Anna is in voor nieuwe ideeën en denkt er zelfs over om haar personeel wat simpele eerste gebaren te leren voor dove of slechthorende gasten.”

DUIMSTICKER De duimsticker is ontwikkeld naar een voorbeeld van de Gehandicaptenraad Ede. De sticker is voor winkels, horeca en buurtcentra die goed op weg zijn met toegankelijkheid. Wethouder Van der Schans (Levendig Centrum) laat in het persbericht weten blij te zijn de eerste sticker uit te reiken: ,,Ik hoop dat er nog vele duimen volgen. Sommige maatregelen kun je heel eenvoudig nemen. Zo maken we ook ons centrum stap voor stap toegankelijk voor iedereen.’’

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie