Afbeelding
Code Blauw

Zwanger én werk: ‘We delen de leuke en minder leuke kanten’

16 januari 2022 om 11:00 Maatschappelijk

EDE Collega’s, goede vriendinnen én allebei in blijde verwachting van hun eerste kindje. Binnen marketingbureau Code Blauw uit Barneveld ontstond een bijzondere band tussen de Lunterse Verena Breugem (25) en de Edese Melissa Hardeman (26). ,,Gelukkig denkt onze werkgever goed met ons mee.”

,,Via een open sollicitatie kwam ik in Barneveld terecht”, begint Verena haar verhaal. ,,Ik werkte in Amsterdam, maar wilde graag wat dichterbij huis werken. Ik volgde Code Blauw al een tijdje op sociale media. Een jong bedrijf waarvan ik mooie content voorbij zag komen. Het sprak me enorm aan, dus trok ik de stoute schoenen aan en stuurde een sollicitatie. Niet veel later was ik digital marketeer en reed ik dagelijks van Lunteren naar Barneveld.”

Ook Melissa verruilde de stad voor het dorp. ,,Ik werkte al meer dan vier jaar in Arnhem en was toe aan een nieuwe uitdaging. Een vriendin wees me op een openstaande vacature. Ik solliciteerde direct en na een leuk gesprek sloot ik me als visual designer aan bij Code Blauw. In eerste instantie was het even wennen: in Barneveld lijkt iedereen elkaar te kennen. Maar door de dagelijkse lunchwandelingen door het centrum en het Schaffelaarsebos ben ik inmiddels goed ingeburgerd”, lacht ze.

WERK-PRIVÉ Dat ze nu allebei in verwachting zijn van hun eerste kindje, maakt de band die tussen hen groeide nog hechter. ,,Je weet van elkaar dat je in dezelfde levensfase zit: beiden twintigers, samenwonend, vaste baan. Maar dat je dan ook tegelijk zwanger raakt is wel heel toevallig”, lacht Melissa. Verena vult haar aan: ,,Het is heel dubbel om samen zwanger te zijn. We delen de leuke, maar ook de minder leuke kanten van de zwangerschap. Gelukkig gaat het nu een stuk beter, maar we waren samen moe, samen misselijk, samen emotioneel. Onze werkgever is gelukkig erg betrokken en denkt met ons mee. Ook over hoe we werk-privé straks gaan vormgeven tijdens het moederschap. Dat is echt fijn.”

Want een drukke baan combineren met zwangerschap is een uitdaging. ,,Ik voelde me de eerste periode heel rot, maar het was toen nog te vroeg om te delen. Het maakte de situatie nogal ongemakkelijk”, blikt Verena terug naar de eerste weken van haar zwangerschap. ,,Als ik nu iets anders zou mogen doen, dan zou ik denk ik toch mijn zwangerschap eerder bekend maken, al was het alleen maar aan mijn collega’s.” Melissa: ,,We werken in een heel mooi kantoor, een oude kerk. Maar in zo’n open ruimte is het wel lastig om te verbergen wanneer je je wat minder voelt. Het helpt dat we een hecht team zijn en dat we ons op werk écht op ons gemak voelen.”

GENIETEN VAN DE ZWANGERSCHAP Voor Verena start het zwangerschapsverlof deze maand, Melissa werkt nog enkele weken langer door, volgens planning tot ergens in maart. Melissa: ,,Werken tijdens een zwangerschap blijft soms pittig. Maar de hele dag creatief bezig zijn met onder meer huisstijlen, websites en animatievideo’s. En bedrijven écht verder helpen. Ik vind het allemaal veel te leuk. Bovendien kan ik straks nog genoeg stilzitten.”

TIPS VOOR MOEDERS IN SPÉ Dé tip voor vrouwen die zwangerschap met werk willen combineren? Verena: ,,Zoek de juiste balans tussen werk en je sociale leven en plan je werk goed.” Melissa kan zich hierin vinden. ,,Ik merk aan mezelf dat ik me ‘s ochtends op m’n best voel. Mijn agenda is dus in de ochtenden gevuld met creatieve bezigheden, de middag bewaar ik voor de wat makkelijkere werkzaamheden. Zo lukt het me voldoende energie over te houden om ook nog van mijn zwangerschap te genieten.”

Aangeboden door Code Blauw.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie