Azia Hansildaar, tweede van rechts tweede rij naast Sjaak Termaaten, haar favoriet, geniet.
Azia Hansildaar, tweede van rechts tweede rij naast Sjaak Termaaten, haar favoriet, geniet. Theo Beumer

ZVV Ede is meer dan alleen voetbal

14 mei 2022 om 10:22 Maatschappelijk

EDE ,,ZVV Ede is meer dan alleen voetbal. Wij proberen ook onze maatschappelijke verantwoordelijkheid te pakken. Daarvoor is Marco Ketel gevraagd. Ik hoop dat hij ‘ja’ zegt en bij ZVV Ede meer projecten gaat leiden”, opent ZVV Ede penningmeester Elbert Schrier.

Eip Janssen

,,Ik ben inderdaad gevraagd. En het lijkt me superleuk. Maar mijn bedrijf Flowmotive vraagt ook de nodige tijd”, lacht Marco Ketel. Nadat eerder een groep Eritreeërs extra aandacht hadden gekregen, waren het nu bewoners van ‘s Heeren Loo uit Wekerom. ,,Mensen met een beperking komen niet zo gemakkelijk naar een voetbalwedstrijd. Dit leek ons een unieke kans voor ZVV Ede om hen een plezierige avond te bezorgen. Het vervoer werd door ons geregeld via Vallei Classics B.V. Zij lieten belangeloos twee busjes rijden”, gaan Schrier en Ketel verder.

De gasten van ‘s Heeren Loo krijgen een prachtige plaats op de tribune. Ze genieten van begin tot einde met volle teugen. Azia Hansildaar (33) wordt naar voren geschoven haar ervaringen te vertellen. ,,Ik weet niet zoveel van voetbal. Maar de sjaal die ik van ZVV Ede kreeg zal ik met trots dragen. Ook in de rust zijn we in de kantine verwend”, lacht zij breeduit. Azia raakt niet uitgepraat over deze mooie vrije vrijdagavond. ,,Ik heb vooral rondgekeken en genoten. Wat was het spannend. En dan na afloop nog op de foto met de selectie. Beter kun je het toch niet krijgen”, is de vraag zelf stellen en beantwoorden.

,,De selectie van gelijk enthousiast over ons plan. Het met de bewoners van ’s Heerenloo op de foto gaan was zo geregeld. Ik hoorde dat het in de groepsapp van de selectie rondging. Zij begrijpen dat voetbal en liefst winst mooi is. Maar deze toeschouwers met een beperking, die een avond uit zijn, plezier bezorgen, vinden zij gelukkig nog belangrijker”, vult Marco Ketel aan.

,,Dit is toch veel leuker dat thuis (’s Heerenloo, red.) televisiekijken of je vervelen op de kamer. Ik begreep dat de jongens echt van het spelletje hebben genoten. Nee, zelf snap ik het niet zo. Maar ben wel blij dat ik mee mocht. ZVV Ede, en al die lieve mensen die ons wisten te verwennen, heel veel dank”, eindigt de 33-jarige Azia Hansildaar. ,,Daar doen we het voor. Niet voor onszelf. Zo zie je maar weer dat een klein gebaar, grote indruk maakt”, sluiten Elbert Schrier en Marco Ketel namens ZVV Ede ook tevreden af.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie