Afbeelding
Willem Jan de Bruin

Edese radio-dj maakt nieuwe programma’s op NPO Radio 2

19 december 2020 om 11:10 Mensen

EDE De Edese Martine ten Klooster is vanaf januari met twee nieuwe programma’s te horen op NPO Radio 2. De dj trapt het weekend af met ‘Martine in de morgen’ en besluit het weekend op zondagavond met ‘De Kloosteravond’. In beide EO-programma’s voeren fijne muziek en authentieke gesprekken de boventoon. ,,Ik geloof dat je met muziek iets positiefs kunt brengen en dat is iets waar ik graag aan wil bouwen”, zegt Ten Klooster.

,,Ik ben ontzettend blij met deze programma’s. Bij ‘Martine in de morgen’ (voorheen ‘Holy Hits’) beleef ik samen met de luisteraars de start van de zaterdag. Waar voor de één het weekend begint, is de ander hard aan het werk. Fijne muziek en gezellige belletjes zijn de ingrediënten voor een relaxte start van deze dag. En op zondagavond sluiten we het weekend ontspannen af met mooie platen en opvallende verhalen van luisteraars”, aldus de radio-dj.

DIVERSE GROEP De zaterdagochtend op NPO Radio 2 is voor Martine inmiddels vertrouwd. ,,Sinds 2019 draai ik op dit tijdstip muziek over thema’s waar je net wat meer in hoort: liefde, leven, dood, angst, hoop... Het zit er allemaal in. We starten al vroeg - om 04.00 uur – en gaan tot 07.00 uur door. Ik heb het voorrecht om de dag te starten met een heel diverse groep luisteraars: van mensen die niet kunnen slapen, tot vrachtwagenchauffeurs die al vroeg op pad zijn om supermarkten te bevoorraden én ouders die hun kind naar een voetbalwedstrijd aan de andere kant van Nederland moeten rijden. Dit programma is er voor iedereen die de ochtend rustig en positief wil beginnen.”

In oktober werd de Ten Klooster de nieuwe presentator van ‘Thank God It’s Sunday’ op zondagavond. De Edese nam het stokje over van Henk van Steeg. ,,Na drie maanden is het tijd om het te omarmen als een programma dat heel erg bij me past. Daarom maken we er ‘De Kloosteravond’ van. Een knipoog naar mijn achternaam en een knipoog naar de EO”, zegt Ten Klooster

DIEPERE LAAG ,,De warme ‘wees welkom’-sfeer van het programma blijft overeind, maar ik geef mijn eigen draai aan de invulling van de show”, vertelt de EO-presentator. ,,Zo zijn we zijn al gestart met de rubriek ‘Tekstuele voorlichting’, waarin we op zoek gaan naar de diepere laag van een tekst. Daar geniet ik enorm van: zo kom je dicht bij het hart van een artiest.”

Ook van de podcast ‘Holy Hits’ verschijnen in 2021 wekelijks nieuwe afleveringen. In deze podcast praat Martine met Matthijn Buwalda en Bert Bos over trends, ontwikkelingen en releases rondom muziek en zingeving. De podcast is te horen via nporadio2.nl/podcasts, Spotify en de bekende podcastapps.

Ede Stad.nl sprak enkele maanden geleden met Martine ten Klooster. Lees het Premiumverhaal hier. 

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie