Blazers en slagwerkers van Showkorpsen Irene
Blazers en slagwerkers van Showkorpsen Irene Showkorpsen Irene

Het seizoen is verloren, maar in Showkorpsen Irene zit volop muziek

24 augustus 2020 om 16:16 Muziek Deel je nieuws

Na maanden van stilte, zijn de showkorpsen Irene binnenkort weer te zien en te horen in Ede. In de maand september lopen de showbands elke zaterdag door een andere wijk van Ede. Zie voor het volledige programma: www.irene.nl.

Niet stil gezeten

Omdat er geen taptoes en andere evenementen zijn, hebben de muzikanten weinig kunnen optreden. Het oefenen ging echter wel door, vertelt Martine Reij van showkorpsen Irene. De docenten zijn online les gaan geven en vanaf mei kon de jeugd ook weer in het gebouw terecht. Voor de groepslessen mochten we gebruik maken van het schoolplein van het Pallas Athene college.

Ondertussen heeft het onderhoudsteam het gebouw voorzien van een nieuwe laag verf,  looproutes aangegeven en de ventilatie nagekeken. Zo gauw het weer mocht, konden de groepen muzikanten tegelijk en toch gescheiden repeteren. Verenigingsgebouw De Kei heeft verschillende grote, goed geventileerde zalen met een eigen ingang. Ook handig voor de koren en andere verenigingen die gebruik maken van het gebouw.

Volop uitdagingen

Inmiddels werken de muzikanten hard aan de voorbereiding voor volgend jaar. De showband heeft een volledig nieuwe show  #TornTogether2021 ontworpen. Die gaan ze na de zomervakantie instuderen samen met de nieuwe dirigent Michel Smeets. De AMV leerlingen hebben hun diploma gehaald. Zij krijgen binnenkort hun eigen muziekinstrument en stromen door naar de Music Kids. De instructeurs van de jeugdshowband hebben nieuwe muziek geschreven om op straat ten gehore te brengen. En verder gaan de leerlingen zich richten op de muziekexamens in het winterseizoen. Ze hebben elke week privé muziekles en op zaterdagochtend groepsrepetitie. De penningmeester heeft nog wel ernstige zorgen, maar de muzikanten hoeven zich bij Irene niet zich te vervelen!

Kom kijken tijdens repetitie of open dag

Kinderen die op de basisschool zitten en muziek willen maken, zijn van harte welkom bij de corona-proof open dag op zaterdagochtend  3 oktober in verenigingsgebouw de Kei, Peppelensteeg 12 in Ede. Dan kun je meedoen met een muziekles, meelopen in de mars en samen met je ouders kijken naar een optreden van de showband. Om zeker te zijn van een plek, is reserveren gewenst op www.irene.nl. 

Wil je liever op een rustiger moment langskomen? Vermeld dat dan op het inschrijfformulier op de website. Dan maken we een afspraak om te komen kijken tijdens een gewone les. De AMV lessen op zaterdag van 10:30 tot 11:30 uur en beginnen op 5 september.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie