Trio Kokako
Trio Kokako Trio Kokako

Er zijn weer concerten in Huis Kernhem: Trio Kokako speelt het programma 'For the Kokako en andere vogels'.

5 september 2020 om 14:51 Muziek Deel je nieuws

Er worden op zondag 20 september twee dezelfde concerten uitgevoerd van telkens een uur: respectievelijk beginnend om 12:00 en 14:00 (zonder pauze). Toegangskaarten moeten van tevoren besteld worden. Lees op de website van Huis Kernhem hoe deze concerten worden aangeboden binnen de geldende corona-maatregelen (https://www.huiskernhem.nl/agenda/trio-kokako-for-the-kokako-en-andere-vogels/).

Trio Kokako is vernoemd naar een Nieuw-Zeelandse vogel die allerlei spannende en fascinerende klanken voortbrengt. De onvergetelijke luister-ervaring die dit oplevert wil het ensemble met hun programma graag op de luisteraar overbrengen

De Nieuw-Zeelandse componist John Rimmer schreef eind vorige eeuw ‘For the Kokako’. Dit zijn 5 korte pianostukken waarin niet alleen het geluid, maar bijvoorbeeld ook de vliegbewegingen van de Kokako worden verklankt. Speciaal voor de bezetting van Trio Kokako maakte hij van deze stukken een nieuwe bewerking, ‘de Kokako Dreams’.
Christiaan de Jong schreef voor Kokako de compositie ‘Rare Vogels, toch!’ die eerder dit jaar in première ging. ‘100 Views from the Bird’s Eye’ van Robert Carl is een leuk caleidoscopisch stuk, dat begint met het gezichtspunt van de kat, gevolgd door een hele rij vogelbeelden. De kat speelt ook een rol in het stuk van klarinettiste Anja van Dooren ‘The cat and the bird’, waarin de kat droomt van het vangen van een vogel. Op een programma rond het thema vogels kan natuurlijk muziek van Olivier Messiaen niet ontbreken. Behalve minder bekende muziek klinkt in dit programma ook bekendere muziek, bijvoorbeeld een eigen bewerking van delen uit ‘de Vuurvogel van Stravinsky’.

Door gebruik te maken van steeds wisselende bezettingen van fluit, (bas)klarinet en piano wordt een boeiend programma geboden. Het ensemble werd opgericht in 2005 en speelt sinds 2011 in de huidige bezetting; zij zijn geregeld te horen op de kleine podia in heel Nederland.

 

‘Praktische’ gegevens

 

Concert: Trio Kokako

Locatie: Huis Kernhem, Kernhemseweg 7, 6718 ZB Ede

Datum: 20 september 2020

Aanvang: 12.00u en 14.00u

Kaarten uitsluitend via de website te bestellen

https://www.huiskernhem.nl

Toegangsprijs: 10 euro 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie