Celliste Anastasia Kobekina verzorgt zaterdag 30 april een concert in de Edesche Concertzaal.
Celliste Anastasia Kobekina verzorgt zaterdag 30 april een concert in de Edesche Concertzaal. Jacqueline Imminkhuizen

Kobekina speelt Rachmaninov in Edesche Concertzaal

29 april 2022 om 07:00 Muziek

EDE Anastasia Kobekina geeft zaterdag 30 april om 20.00 uur een concert in de Edesche Concertzaal. ,,Extreem getalenteerd, buitengewoon muzikaal en vol aanstekelijk speelplezier. Het zijn woorden die bij je opkomen wanneer je naar het schitterende spel van celliste Anastasia Kobekina luistert. Beluister deze finaliste van het wereldberoemde Tsjaikovski Concours 2019 op zaterdag 30 april. Samen met de Zwitserse pianist Jean-Sélim Abdelmoula beluister je Anastasia met een van de mooiste kamermuziekstukken uit de romantiek: Rachmaninovs Cellosonate”, aldus Jan-Willem van Ree van de Edesche Concertzaal. 

Anastasia Kobekina en Jean-Sélim Abdelmoula vormen een dreamteam op cello en piano. Ze kennen elkaar al jaren en werden door niemand minder dan Sir András Schiff aan elkaar gekoppeld. Over hun ontmoeting vertelt Kobekina: ,,We namen allebei deel aan een masterclass in Engeland, maar kenden elkaar niet. Sir Andras Schiff hoorde ons apart van elkaar spelen en zei: jullie móeten samenspelen.” Graag gaven Kobekina en Abdelmoula gehoor aan dit advies. ,,Inmiddels traden we onder meer op in Wigmore Hall in Londen en Bozar in Brussel.” Op zaterdag 30 april beluister je ze in de Edesche Concertzaal. 

CELLOSONATE Critici en muziekliefhebbers beschouwen Rachmaninovs Cellosonate nog steeds als een van de belangrijkste cellosonates van de hele twintigste eeuw. Liefhebbers van Rachmaninovs ‘2e Pianoconcert’ kunnen in deze Cellosonate hun hart ophalen, want vooral in het langzame deel herinnert veel aan Rachmaninovs bekendste stuk.

ANASTASIA KOBEKINA Eigenlijk kan de carrière van celliste Anastasia Kobekina al niet meer stuk. Ze is meervoudig prijswinnaar van belangrijke concoursen, waaronder het George Enescu Concours in Boekarest. In juni 2019 behaalde ze de derde prijs op het prestigieuze Tsjaikovski Concours in Moskou. En als klap op de vuurpijl riep de BBC haar uit tot New Generation Artist. 

JEAN-SÉLIM ABDELMOULA ,,Een buitengewoon poëtisch musicus”. Zo typeert The New York Times pianist Jean-Sélim Abdelmoula. ,,Hij is niet alleen een geweldig pianist met een groot gevoel en voorstellingsvermogen, hij is ook een groot componeertalent”, vult meesterpianist András Schiff aan. ,,Wanneer hij Bach, Chopin en Schubert speelt, doet hij dat met het begrip van een componist.”

KAARTEN Bestel kaarten via tickets.edescheconcertzaal.nl of in Ede bij: Boekhandel Frits Hardeman, Boekhandel Boek en Buro Ede, de Edesche Concertzaal of voorafgaand aan het concert. Verkooppunt in Bennekom: Bruna. Verkooppunt in Veenendaal: De Rank. Verkooppunt in Wageningen: Theater Junushoff. Kinderen tot 18 jaar gratis.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie