Het strijkorkest Ciconia Consort brengt op 26 december een sfeervol wintersprookje.
Het strijkorkest Ciconia Consort brengt op 26 december een sfeervol wintersprookje. Paul Sijm

Een podium vol musici en zangers

27 juni 2022 om 07:00 Muziek

EDE ,,Het is altijd een indrukwekkend gezicht wanneer het podium vol staat met musici en zangers. Komend seizoen geniet je van een aantal grote ensembles en orkesten in de Edesche Concertzaal. Het strijkorkest Ciconia Consort zorgt voor een echt Scandinavische winterbelevenis met onder meer Griegs bekende Holbergsuite. Het Apollo Ensemble brengt in de passietijd Keisers indrukwekkende Brockes-Passion”, aldus Jan-Willem van Ree van de Edesche Concertzaal.

Van Ree vervolgt: ,,Donkere met sneeuw bedekte bossen en helder fonkelende sterren aan de hemel. Maar ook knus verlichte kerkjes waarin de mensen warmte en geborgenheid zoeken. Dat is advent in Scandinavië. Strijkorkest Ciconia Consort neemt je mee op een winterse tocht door Denemarken, Noorwegen en Finland. Geniet van Griegs Holberg Suite en de hartverwarmende Romance van Jean Sibelius. Sopraan Karin Strobos laat met liederen van Rautavaara het Finse Noorderlicht in de Edesche Concertzaal stralen. Neem alvast een voorschot op de sfeervolle dagen rond kerst.”

KERSTSTEMMING ,,Het Monteverdi Kamerkoor brengt je in kerststemming met ‘A Christmas Carol’. Met de mooiste Christmas Carols en sfeervolle vertellingen neemt het koor je mee naar het Engeland van Charles Dickens. Wat is er mooier dan genieten van schitterende koormuziek en daarbij ook zelf een paar coupletten van bekende kerstliederen mee te zingen. Tijdens dit concert gebeurt het allemaal. Kerst 2021 begint in de Edesche Concertzaal.”

BROCKES-PASSION ,,Als operacomponist wist Reinhard Keiser precies hoe hij zijn publiek moest raken. En dat doet zijn muziek nog steeds. Met zijn Brockes-Passion was Keiser een echte trendsetter, want grootheden als Telemann en Händel volgden zijn voorbeeld. Zelfs Bach voerde Keisers passiestuk uit in Leipzig. Het geheim? De muziek bruist en sprankelt, er zijn heftige emoties, grote contrasten en levendige dialogen. Kortom, een uitvoering die je niet de koude kleren gaat zitten. Met Keisers Brockes-Passion zet het Apollo Ensemble de passietraditie in de Edesche Concertzaal voort en beleef je het lijdensverhaal op een intense manier.”

SOLOCONCERTEN ,,De leden van Musica Amphion en het Orkest van de Achttiende Eeuw zijn behalve uitstekende orkestmusici, ook voortreffelijke solisten. In beide rollen komen ze volledig tot hun recht in de soloconcerten van Bach en Vivaldi. Beluister de fine fleur van beide ensembles in onder meer Bachs ontroerende Concert voor viool, hobo en strijkers. De ene keer klinken beide instrumenten innig verstrengeld, dan weer laten viool en hobo zich van hun meest virtuoze kant horen. Nog uitdagender is Bachs Klavecimbelconcert in E, BWV 1053. In de ‘Finale’ krijgt de solist geen maat rust. Een echt bravourestuk dat voor een flinke ontlading zorgt.”

KAARTEN Bestel losse kaarten of de serie Grote Bezettingen via tickets.edescheconcertzaal.nl of bij de verkooppunten in Ede: Boekhandel Frits Hardeman, Boekhandel Boek en Buro Ede, de Edesche Concertzaal of voorafgaand aan het concert. Verkooppunt in Bennekom: Bruna. Verkooppunt in Veenendaal: De Rank. Verkooppunt in Wageningen: Theater Junushoff. Kinderen tot 18 jaar gratis entree. beginnen om 20.00 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie