Afbeelding
Nando Eskes

PvdA vraagt waarom er toch mensen in het bos slapen

15 september 2020 om 15:17 Natuur en milieu

EDE PvdA-fractievoorzitter Harry van Huijstee vraagt het college waarom er na de sluiting van de noodopvang toch nog mensen in tenten in het bos slapen. ,,De desbetreffende wethouder heeft beloofd dat in Ede niemand op straat zou slapen en iedereen een passende woning krijgt c.q. onderdak.” 

Gerard van Wijk

Van Huijstee vraagt hoeveel personen nog geplaatst moesten worden op de datum van sluiting van de noodopvang. ,,Gezien de belofte dat iedereen passend onderdak zou krijgen, hoeveel personen zijn na sluiting toch niet geholpen? Noodopvang is juist voor personen met complexe problematiek erg belangrijk. Hoe is het zo ver gekomen dat er nu toch personen in tenten in het bos slapen?” Het raadslid stelt vast dat de winter eraan komt en vraagt wat de voorgenomen maatregelen zijn voor de bosslapers ofwel daklozen. 

Omdat niemand wil dat mensen buiten slapen, zeker niet in de wintermaanden, zijn er in de afgelopen winterperiode units geplaatst voor de bosslapers bij het Sociaal Pension van het Leger des Heils aan de Eikenlaan. Het was een proef die tot 30 april zou duren maar vanwege het coronavirus waren de units langer geopend. ,,Er komt nieuw beleid voor maatschappelijke opvang, een plek voor meerdere groepen”, zei wethouder Lex Hoefsloot bij die gelegenheid.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie