Afbeelding
Foto: Henny Jansen/BDU

Opbouw display Memorial Airshow Ede op schema

16 september 2010 om 00:00 Nieuws

EDE - De opbouw van het displaygebied van de Jan Hilgers Memorial Airshow, die zaterdag op de Ginkelse Heide plaatsvindt, loopt volgens schema.

Woensdag was er even tegenslag, toen de al opgezette VIP tent, 42x12 meter, niet bestand bleek tegen de harde wind en uit de haringen klapte. Met nieuwe technieken, en een tent met een andere indeling (schema), ligt de bouwploeg inmiddels weer op schema.

De landings- en startbaan aan de Kade in Ede baart de organisatie wel enigszins zorgen. ,,Inderdaad, zorgen, maar meer ook niet", laat Airshow Director Martin Schoonderbeek desgevraagd weten.

,,Feit is wel dat de regen vandaag en morgen niet met bakken uit de hemel moet komen. Dan wordt het een lastig verhaal in een weiland. In het ergste geval zullen we moeten uitwijken naar Teuge. De baan in Ede is in ieder geval klaar, compleet met mobiele verkeerstoren. Later vandaag zullen we een besluit moeten nemen."

De komende dagen blijft het aan de natte kant, maar voor zaterdag wordt een rustige dag verwacht. Naar schatting tussen de 50.000 en 100.000 toeschouwers zullen de luchtlanding en de airshow bijwonen.

Zie ook: www.janhilgers.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie