Afbeelding
Foto: Henny Jansen/BDU

Rijkswaterstaat bereidt verbreding A12 tussen Ede en Grijsoord voor

28 december 2011 om 00:00 Nieuws

EDE - Het Tracébesluit (TB) A12 Ede - Grijsoord ligt ter visie. Hiermee is de wegverbreding van de A12 tussen aansluiting Ede (Wageningen) en knooppunt Grijsoord een stap dichterbij. Daarmee wordt een volgend stuk van de A12 verbreed.

Rijkswaterstaat bereidt een verbreding van het weggedeelte A12 Ede - Grijsoord in beide richtingen van 2x2 naar 2x3 rijstroken in beide richtingen voor. Met de wegverbreding verbetert de doorstroming van het verkeer op dit traject, de veiligheid en de bereikbaarheid van de regio.

Met het Tracébesluit komt de daadwerkelijke start van de capaciteitsvergroting op dit gedeelte van de A12 naderbij. Naar verwachting worden de werkzaamheden in 2013 opgedragen aan een aannemer. In 2015 is de wegverbreding A12 Ede - Grijsoord volgens de huidige planning gereed.

De wegverbreding A12 Ede - Grijsoord omvat onder meer een verbreding / verlenging van zeven viaducten/onderdoorgangen voor lokale wegen. Deze krijgen met het oog op sociale veiligheid een lichte kleur. Daarnaast wordt de weg zorgvuldig ingepast in het landschap ter hoogte van de Veluwe.

Een van de maatregelen is om geen verlichting te plaatsen langs de te verbrede weg en zo min mogelijk ruimte te gebruiken voor de verbreding van de snelweg. Over het hele traject krijgt de weg een geluidsreducerend wegdek in de vorm van tweelaags ZOAB. Dit om hinder voor mens en dier zoveel mogelijk te beperken. Ter hoogte van de aansluiting Ede Wageningen wordt aan de noordzijde van de weg een geluidscherm geplaatst.

Ter visie

Het Tracébesluit A12 Ede - Grijsoord ligt van 27 december 2011 tot en met 7 februari 2012 ter visie bij o.a. de gemeentehuizen van de gemeenten Ede en Renkum. Zie voor alle adressen en het gehele Tracébesluit www.rijkswaterstaat.nl/a12 of op www.cetrumpp.nl

De vaststelling van het Tracébesluit (TB) is de laatste stap in de wettelijke Tracéwetprocedure die moet worden doorlopen bij dergelijke projecten. Tegen dit Tracébesluit is beroep mogelijk bij de Raad van State.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie