Afbeelding
Foto: Freek Wolff/BDU

Ede wil eerder contact met 'klager'

12 juni 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - De gemeente Ede wil in een eerder stadium in gesprek met bezwaarmakers tegen besluiten van het college van burgemeester en wethouders. Ede gaat daarom actief met bezwaarmakers in gesprek.

Wie het nu oneens is met een beslissing van het college stuurt een klacht naar de onafhankelijke commissie voor de bezwaarschriften. ,,Er volgt dan een gesprek tussen de belanghebbenden en de commissie”, legt gemeentewoordvoerder Henk Faas uit. ,,Maar vaak blijkt tijdens zo’n zitting dat de problemen op een heel ander vlak, zoals bijvoorbeeld de communicatie vanuit de gemeente, liggen. Daarom willen we dit nu ondervangen door zelf al in een vroeg stadium contact te zoeken met de bezwaarmakers. Dat is met name om te kijken of we er niet eerder uit kunnen komen.

Het is de bedoeling dat secretarissen van de commissie de bezwaarmakers, met daarin onder meer raadsleden, benaderen om te zien of de klacht ook daadwerkelijk naar de commissie moet. ,,Vaak komen inwoners met een advocaat naar de zitting terwijl dat helemaal niet nodig blijkt te zijn. Bovendien kan de commissie zich met op deze manier geheel richten op de zaken die juridisch ingewikkeld zijn en dus veel tijd vragen. Op deze manier snijdt het mes aan twee kanten”, aldus Faas. In totaal werden er vorig jaar 370 klachten bij de commissie ingediend.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie