Afbeelding
Foto Janus Visser/BDU

Friesland Campina houdt fietsmarathon voor Serious Request

3 december 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - Friesland Campina gaat de Serious Request radio-actie van 3FM ondersteunen die elk jaar in de week voor kerst van 18 tot en met 24 december plaatsvindt. De Riedellocatie aan de Frankeneng, producent van Appelsientje, Dubbelfrisss, Taksi, Coolbest en Extran, gaat de actie ondersteunen door middel van een fietsmarathon van woensdag 12 (start 12.00 uur) tot en met woensdag 19 december (finish 16.00 uur).

Het doel is om bij voorkeur twee fietsen en minimaal een fiets nonstop in beweging te houden (dus dag en nacht) door de medewerkers, met uitzondering van het weekend 15 en 16 december. ,,Hiermee hopen we minimaal 2500 kilometer af te leggen en zo symbolisch naar Afrika te fietsen voor het goede doel. Alle medewerkers worden verzocht om mee te fietsen en zich hiervoor te laten sponsoren door familie, vrienden en kennissen. Op deze manier hopen we zo veel mogelijk geld in te zamelen voor 3FM Serious Request'', aldus René Tielen en Berend Venema.

Naast een grote landelijke campagne en de inzet van speciale actieverpakkingen van Campina, zijn ook alle medewerkers en leden melkveehouders van FrieslandCampina opgeroepen om geld in te zamelen voor deze actie.

De opbrengst van de actie van dit jaar zal worden gebruikt voor het terugdringen van babysterfte over de hele wereld. Een stille ramp die wereldwijd elk jaar 5,5 miljoen slachtoffertjes maakt en onder andere het gevolg is van gebrek aan medische zorg en begeleiding van aanstaande moeders tijdens de zwangerschap. FrieslandCampina ondersteunt dit jaar als partner de actie van 3FM Serious Request.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie