Afbeelding
Foto Janus Visser/BDU

Omwonenden De Kei boos op gemeente

13 maart 2013 om 00:00 Nieuws

Dat bleek vrijdag tijdens inspraakavond in De Kei zelf. ,,Waarom zou de overlast door een nieuwe vergunning wel over zijn, terwijl er tot nog toe niets heeft geholpen”, vraagt een omwonende van De Kei zich af. Volgens Henk van Voorst staat De Kei met de rug tegen de muur. De Kei heeft een goede exploitatie nodig voor activiteiten van De Harmonie en Irene. Meer inkomsten dacht De Kei te krijgen doordat het gemeentebestuur de activiteiten in De Kei wilde gedogen.

EDE - Een aantal omwonenden het Peppelensteeg heeft weinig vertrouwen in de procedure die Ede is gestart om horeca in De Kei te verruimen. Het kan er bij hen niet in, dat de overlast van het toeteren van auto’s en vuurwerk na afloop van bruiloften in De Kei verleden tijd zal zijn.

door Jan de Boer

De rechter trok een streep door het gedoogbesluit, omdat dit in strijd was met het bestemmingsplan. De Initiatief Vereniging Peppelensteeg dacht ‘klaar is kees’. Ede denkt daar anders over en komt met plannen tot wijziging van het bestemmingsplan. ,,Al tien, vijftien jaar is het van het zelfde laken een pak. Het is onvoorstelbaar”, aldus secretaris Oosterkamp van de vereniging. ,,Ede is een onbetrouwbare overheid. We hebben nog steeds last van De Harmonie en Irene. En wat gebeurt. De gemeente komt gewoon met een nieuw bestemmingsplan. Schandelijk, schandelijk.”

Oosterkamp spreekt van machtsmisbruik ,,De Kei lijkt belangrijker dan de overlast van omwonenden.” Voorzitter Corrie Gerritsen van de Initiatief Vereniging Peppelensteeg begrijpt er ook niets van. ,,Ik ben ook lid het platform Peppelensteeg. Wij zijn vooraf niet op de hoogte gesteld van de informatiebijeenkomst. Dat zou wel gebeuren.”

Tegenstanders denken dat de procedure een wassen neus is. Volgens Lo Hendriks van de gemeente Ede is er nog niets besloten. ,,Alle opmerkingen neem ik mee.”

Hendriks vindt dat de uitspraak van de bestuursrechter niet de wijziging van het bestemmingsplan uitsluit. ,,Hij heeft gezegd dat wij het goed moeten regelen.”

Op het gemeentehuis verwacht men dat de overlast voorbij zal zijn, omdat De Kei door de bestemmingsplanwijzing ook een zogenoemde exploitatievergunning moet hebben. Daarin wordt geregeld wat er gebeurt als De Kei zich niet houdt aan wat er in die vergunning staat. Er moeten bij de gecertificeerde mensen aanwezig zijn die ervoor moeten zorgen dat het rustig blijft en de omwonenden geen overlast krijgen. Mocht De Kei zich hier niet aan houden en blijft er overlast, dan loopt De Kei de kans dat de exploitatievergunning wordt ingetrokken. Eerst zien en dan geloven, denken de omwonenden.

,,Irene zal het goed met de bruiloftsgasten moeten regelen”, vindt een omwonende. Op een vraag uit de zaal wat Ede doet als er een vergelijkbaar verzoek komt van DTS Ede of Blauw Geel is Hendriks helder. ,,Gelijke monniken, gelijk kappen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie