Afbeelding
Foto: Gert Jan Koster

Column Cees van der Knaap: 'John Dirne'

13 maart 2013 om 00:00 Nieuws

EDE - Column Cees van der Knaap: 'John Dirne':

Vijftien jaar was John Dirne uit Ede hij toen hij zich liet inschrijven als zelfstandig ondernemer bij de Kamer van Koophandel in Arnhem. Gelet op zijn jonge leeftijd moest zijn moeder toestemming geven. John is gek op muziek. Vooral het opnemen ervan. En dat is niet vreemd. Hij kreeg het met de paplepel mee. Zijn vader en ooms waren er ook mee bezig.

Op zolder bouwde hij zijn eerste studio. Met een acht sporen bandrecorder ging hij enthousiast aan de slag. Naast het werk voor zijn bedrijfje bleef John studeren. Op het conservatorium koos hij naast piano voor opnametechniek. Met zijn studio ging het ondertussen goed. Al het verdiende geld werd gestopt in verbetering van de opnameapparatuur. Uiteindelijk was het spul in zijn studio beter dan dat van het conservatorium.

Steeds meer bekende artiesten kwamen langs voor opnamen. En John groeide door als zelfstandig producer, die zo onafhankelijk mogelijk wilde zijn van anderen. Hij zette eigen producties in de markt en bereikte daar in heel de wereld de hitlijsten mee. Ook trad hij met succes op als dj John Marks.

Een jaar of vijf geleden realiseerde hij zijn droom. Er kwam een meer dan complete studio met alles er op en er aan. In een ambiance waar de Nederlandse sterren zich meer dan wel bij voelen. Als muziekproducer is hij onder meer betrokken bij de optredens van de Toppers in de ArenA. Hij is verantwoordelijk voor het muziekgedeelte van dit grootste muziekspektakel van ons land. In Duitsland gaat hij hetzelfde doen.

John woont, werkt en is geworteld in Ede. Zijn professionele studio staat in een woonwijk. Hij is inmiddels 31 jaar en blijft nog steeds het liefst op de achtergrond. Laat de sterren maar stralen, vindt hij. Dan bepaalt John Dirne wel met welke liedjes.

Twitter: @CvanderKnaap en www.facebook.com/CvdKnaap.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie