Afbeelding
Nationaal Park Hoge Veluwe

Natuurcentrum Veluwe en omgeving op dvd te zien

15 maart 2013 om 00:00 Nieuws

EDE - Prachtige vlinders, wollige schapen, de Kreelse Plas, bronstige herten en natuurlijk de Edese en Ginkelse Heide. Het kwam allemaal aan bod en is schitterend in beeld gebracht door de firma Enting Films. Donderdagavond beleefde de gemeenteraad de première van de DVD over Natuurcentrum Veluwe en omgeving. De voice-over is gedaan door burgemeester Cees van der Knaap.

Het centrum ligt aan de Groot Ginkelseweg 2a, in een fraai en veelzijdig gebied: aan de rand van de Ederheide op de landbouwenclave De Hindekamp. De afwisseling van heidevelden, bossen, poelen en plassen zorgt voor een rijke flora en fauna. Naast deze natuurlijke elementen zijn ook de twee schaapskuddes, de grafheuvels en het Belgenmonument een bezoek waard. Bovendien zijn er vele mogelijkheden om te wandelen en te fietsen.

Direct naast het centrum is een natuurtuin van 7500 vierkante meter aangelegd. In deze tuin wordt onder meer aandacht besteed aan het thema 'natuur en landbouw op de Veluwe'. Er is een bijenstal, waarin de Edese Bijenverenigingen acht bijenvolken huisvesten. Op speciale dagen wordt daar door de imkers uitleg gegeven, over het leven van deze interessante diertjes.

Stichting Natuurcentrum Veluwe organiseert het gehele jaar door, in samenwerking met de VVV en andere organisaties, diverse activiteiten zoals bezoeken aan de wildkansel De Hindekamp. Er zijn diverse mogelijkheden voor groepen en bedrijven, bijvoorbeeld een fiets-, wandel- of huifkartocht maken onder leiding van een natuurgids.

Het Natuurcentrum Veluwe is het vertrekpunt voor allerlei excursies. Het centrum beschikt over een professionele projectie-installatie, en een TV-toestel met dvd-drive. In het centrum zijn diverse artikelen te koop variërend van souvenirs tot informatieve boeken en folders. Het Natuurcentrum kan ook worden gebruikt als vergaderruimte en/of startlocatie voor natuurgerichte activiteiten en bijeenkomsten.

Zowel het Natuurcentrum als de wildkansel zijn toegankelijk voor mindervaliden. De openingstijden zijn van 11.00 uur tot en met 17.00 uur. Van april tot en met oktober dagelijks, maandag gesloten, van november tot en met maart, maandag en zaterdag gesloten, in de vakantieperiodes zal het Natuurcentrum ook op de zaterdag en de maandag geopend zijn.

Voor meer informatie over het activiteitenprogramma, kunt u contact opnemen met Natuurcentrum Veluwe, telefoon: 0318-610439, of de VVV in Ede, telefoon: 0318-614444 .

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie