Afbeelding
Foto: Henny Jansen/BDU

Rijkswaterstaat en Ede ondertekenen overeenkomst verbreding A12

20 maart 2013 om 00:00 Nieuws

EDE - Rijkswaterstaat verbreedt vanaf 2015 de A12 tussen Ede en het knooppunt Grijsoord van 2x2 naar 2x3 rijstroken in beide richtingen.

Tegelijk met deze verbreding realiseert Rijkswaterstaat ook een onderdoorgang voor de Parklaan. De afspraken hierover zijn uitgewerkt in een bestuursovereenkomst tussen de gemeente Ede en Rijkswaterstaat.

Wethouder van Milligen en Chris Stoffer, directeur Wegen en Verkeer Rijkswaterstaat Oost-Nederland, ondertekenen de overeenkomst donderdag 21 maart.

Verbreding A12

Rijkswaterstaat bereidt een wegverbreding op de A12 tussen Ede en het knooppunt Grijsoord voor van 2 x2 naar 2x3 rijstroken in beide richtingen. Op dit traject van de A12 staat het verkeer vaak vast. Omliggende trajecten zijn de afgelopen jaren verbreed, daarom nu ook dit gedeelte. Hierdoor zal de doorstroming van het verkeer en de veiligheid verbeteren.

Bestuursovereenkomst

In de bestuursovereenkomst wordt geregeld dat Rijkswaterstaat bij de verbreding van de A12 gelijk de onderdoorgang voor de Parklaan realiseert. Daarnaast worden in de overeenkomst afspraken gemaakt over de toekomstige aanpassing van de op- en afritten bij de Poortwachter wanneer de gemeente hiertoe besluit. Ook zegt de gemeente toe mee te zullen werken aan de realisatie van de verbreding van de A12 door Rijkswaterstaat.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie