Afbeelding
Foto: Henny Jansen/BDU

@FinalewekenEde: Succesvol Paasweekeinde Harskamp na zege op WZC

1 april 2013 om 00:00 Nieuws

HARSKAMP - In de vierde klasse B won Harskamp met 1-0 van het om promotie vechtende WZC Wapenveld. Daarmee namen de Harskampers revanche voor de eerder geleden 5-1 nederlaag.

,,De uitslag stemt mij uiteraard tevreden. Maar is ook een compliment aan de ploeg die zichzelf een goed Paasweekeinde bezorgt. Eerst duidelijk winnen bij De Kieviten (3-8), en nu WZC verslaan is knap", meende Jan Willem Pol. De trainer zag de zieke Arnand van Norel, zaterdag nog goed voor vier doelpunten, afhaken. Ook spelmaker Andy Waaijenberg was afwezig, en dat scheelde een slok op een borrel. ,,Daarnaast viel de goed spelende Lars van Wikselaar met een zo op het oog forse knieblessure uit. Ik ben bang dat we Lars even kwijt zijn."

Doelman

Het was doelman Quintus Busscher die het sein op groen zette. ,,Hij haalde in de beginfase een bal formidabel uit de hoek. Ook in de tweede helft stond hij goed te keepen. Misschien wel zijn beste wedstrijd dit seizoen", verwoordde Pol zijn tevredenheid.

In de eerste helft kregen beide ploegen over en weer wat mogelijkheden, maar gescoord werd er niet. Na de theepauze zette WZC even aan, de ploeg stormde naar voren. ,,Die fase doorkomen lukte, Harskamp nam het spel weer in handen. Bij de 1-0 hadden we wel een mazzeltje", meende de eerlijke Pol. Een hoge bal in het strafschopgebied, en de Wapenveldse doelman liet de bal los. ,,Misschien schrok hij van de aanwezigheid van Robin van der Waal. Ook Jeffrey van de Brink was attent, en gaf het laatste tikje", noteerde Pol.

In de slotfase gaf Harskamp de gasten geen kans nog iets terug te doen. Met zes punten werd het een geslaagd Paasweekeinde voor Harskamp, dat ten koste van Barneveld een plaatsje steeg op de ranglijst.

Lars van Wikselaar, op archieffoto, viel geblesseerd uit

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie