Yarden & de Ruiter biedt juiste begeleiding

13 april 2011 om 00:00 Ondernemend

,,Ik heb hier voor gekozen omdat ik altijd al voor een ander wilde zorgen. Dat zit in mij, en samen met een stuk levenservaring, die op je pad komt, besloot ik voor dit vak te kiezen”, legt De Ruiter uit.

‘Nabestaanden het gevoel geven dat ze thuis zijn’ EDE - Dineke de Ruiter ging in december 2009 van start als zelfstandig onderneemster met Yarden & de Ruiter Uitvaartzorg. Twee jaar eerder was zij in dienst getreden van Yarden Gelderland, maar gaf toen al aan zelfstandig onderneemster te willen worden.

Persoonlijke invulling

,,Voor mij is het een juiste keuze geweest en ik zal ook nooit iets anders willen. Elke dag is anders, elke uitvaart is bijzonder en persoonlijk. Je hebt steeds met andere families te maken. Samen met de familie wordt besproken wat de wensen zijn van overledene en nabestaanden. Daar geven we samen vorm aan. Op die manier krijg je een heel persoonlijke invulling van het afscheid. Daar hoort ook de periode bij tussen het overlijden en de dag van uitvaart.”

Juist afscheid

Een van de zes medewerksters, Joke Damink, begeleidt families persoonlijk. ,,Bijzonder aan dit beroep is dat je heel veel voor een familie kunt betekenen met een zeer persoonlijke begeleiding. De combinatie van een uitvaart regelen en de familie begeleiden is het belangrijkste. Wij willen, zonder op de voorgrond te treden, de familie aansturen tot een juist afscheid. Wat wij hoog in het vaandel hebben staan is namelijk service. Wij maken vaak genoeg mee dat men dit nodig heeft bij het regelen van allerlei zaken.”

,,In overleg met ons kan men ook een bezoek brengen aan de overledene, wanneer men dit wil. Wij werken niet met bloktijden. Men kan over de hele dag een bezoek brengen wanneer men dit wil. De overledene ligt bij ons opgebaard in een soort huiskamer. Dat geeft de nabestaanden het gevoel alsof ze thuis zijn. Wij willen uitdragen dat de nabestaanden zich op hun gemak voelen. Ze kunnen, als ze dit willen, zelf koffie, thee of een frisdrankje nemen zonder extra kosten’’, aldus Dineke de Ruiter.

Zondag 17 april houdt Yarden & de Ruiter samen met crematorium ‘Slingerbos’ een open dag van 10.00-16.00 uur. ,,Dat we voor de zondag hebben gekozen, heeft te maken met het feit dat we van maandag tot en met zaterdag beschikbaar moeten zijn voor begrafenissen en crematies.”

Rondleiding

Wij willen de openheid geven dat men een crematorium kan bekijken en belangstellenden kunnen een rondleiding krijgen. Bezoekers kunnen alle facetten bekijken, van een boerenwagen tot een urn. Op die dag zijn er toepasselijke muziek en lezingen in de aula. Zaterdag 28 mei, vanaf 19.00 uur, houden we samen met het crematorium een muzikale gedenkavond in Cultura,. Voor leden gratis toegankelijk.”

Aanmelden gewenst via www.yarden-deruiter.nl

Yarden & de Ruiter

Voorsterweg 10

Ede

Telefoon: 06-53853187

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie