Handsome Poets op Record Store Day Velvet Music Ede

13 april 2011 om 00:00 Ondernemend

,,In 1989 zijn we samen gegaan met Sound Box, in Wageningen, om vandaar uit meer uitbreiding te krijgen en zijn Sound Session gaan heten. Een jaar later zijn we ook in Veenendaal van start gegaan met een muziekwinkel. Toen we in 1982 zijn gestart, waren er alleen maar vinylplaten. In de loop van de jaren, 1984, kwam de cd in opmars. Mijn broer Marcel stapte in 1998, vanwege lichamelijke klachten, uit de winkel. Samen met Rob van Dam ben ik toen verder gegaan. In 2002 heb ik Sound Session verlaten en ben door gegaan onder de naam Session’38’’, kijkt Joep Siepman terug.

EDE - Muziekwinkel Session´38 opende 7 mei 1982 haar deuren aan het Maandereind in Ede. Joep en Marcel Siepman namen de zaak over van Frans Smink. In de loop van de jaren veranderde het nodige binnen de Music Store winkel.

In de loop der jaren kwam er uitbreiding, maar later ook weer inkrimping. ,,Met de komst van de cd kwamen er de nodige winkels bij. Op een gegeven moment kwamen er ook games op de markt, waar ik nooit aan ben begonnen. Ik wilde mij alleen bezig houden met muziek. Wij zijn nog de enigen. Wel hebben we een moeilijke tijd gehad, maar hebben het overleefd”, vervolgt Siepman.

Samen sterk

,,2010 was een zuinig jaar. Grootste concurrent is internet waarop je alles kunt kopen. Dat is duidelijk te merken. Wij vangen dit op door een ruim assortiment op voorraad te hebben, service - en klantvriendelijkheid. Wij proberen de klant tegemoet te komen al naar gelang de wensen. In 2007 heb ik mij aangesloten bij Velvet Music. Dat zijn popspeciaalzaken die zich hebben verenigd in een groep van negen ondernemers. Voordeel hiervan is dat je samen sterk staat ten opzichte van platenmaatschappijen. Samen heb je meer volume en sta je er sterk voor. De gezamenlijke inkoop levert ook een prijsvoordeel op die weer gunstig doorwerkt naar de klant.”

In de bijna dertig jaar dat we in het centrum van Ede zijn gevestigd, is er niet veel veranderd. De gemeente Ede doet zich voor als een stad maar we zijn nog gewoon een dorp. Als ondernemer moet je dan het lef hebben je daarop aan te passen. Ik zeg ‘doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg’, de gemeente Ede denkt daar anders over. Als je iets wil organiseren moet je maar afwachten of je daar toestemming voor krijgt. Wij hebben gelukkig het voordeel over een eigen pand te beschikken. Huren in het Edese centrum is onbetaalbaar geworden. Wat betreft de toekomst hoop ik dat, als het voormalige Gelria terrein is volgebouwd, we van die kant meer passanten langs de winkels aan het Maandereind krijgen. Dan krijg je meer impuls aankopen, die goed zijn voor de ondernemers.”

Op 16 april is er een Record Store Day om te laten zien hoe leuk platenzaken zijn en de cd verkoop te bevorderen. Velvet is uiteraard deelnemer aan deze dag.

Programma zaterdag 16 april

14:00 - 14:30 : Handsome Poets

14:45 - 15:15 : Joris Linssen & Caramba

16:30 - 17:00 : Jack Butler

Er is ook een prijsvraag waarbij een pick-up te winnen is.

Meer informatie: www.recordstoreday.nl

Velvet Music

Maandereind 40, Ede

Telefoon: 0318-615403

Foto:

Joep Siepman: ,,We houden ons alleen met muziek bezig.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie