Jottum slaat dit jaar nieuwe weg in

11 januari 2012 om 00:00 Ondernemend

Met een frisse nieuwe huisstijl en aanpassingen van in eerste instantie enkele groepsruimten slaat Jottum Kinderdagverblijf volgens eigen zeggen een nieuwe weg in. ,,Jottum Kinderdagverblijf is al meer dan tien jaar een begrip met inmiddels drie vestigingen in Ede. Het is een warme, liefdevolle geborgen plaats voor baby’s en peuters”, aldus het bedrijf.

EDE – ‘Gezonde voeding en lekker bewegen in een omgeving gericht op het kind’. Dat zijn de speerpunten voor het nieuwe jaar bij Jottum! kinderdagverblijf en de Jottum! Club voor buitenschoolse opvang in Ede.

Basisschoolkinderen kunnen na schooltijd terecht bij Jottum Club. ,,Het team van pedagogisch medewerksters en het eigentijdse aanbod maakt Jottum een uniek Kinderdagverblijf alsmede Buiten Schoolse Opvang (BSO). Zevenenveertig dames en een man werken vanuit hun hart, met grote passie voor het werk waarbij het kind centraal staat.”

Het activiteitenaanbod van Jottum is volgens het bedrijf uniek. ,,Er is veel aandacht voor muziek en bewegen. Wij doen veel aan ontspanningsoefeningen. Zowel baby’s als peuters luisteren elke dag naar klassieke muziek”, vertelt eigenaar Evelyne Veenendaal. Ook wordt bij het kinderdagverblijf veel tijd besteed aan voorlezen. ,,Dit alles geeft rust in de huidige drukke wereld. Kinderen komen hierdoor tot zichzelf”. De peuters krijgen diverse gym- en muziekactiviteiten. ,,We stimuleren ook het sporten.” Volgens Veenendaal moeten de kinderen niets, plezier hebben staat voorop. ,,Het belangrijkste is dat een kind zich plezierig en veilig voelt bij ons.”

Vanaf januari start het kinderdagverblijf met gezonde voeding voor de kinderen. De pedagogische medewerkers hebben daarvoor de cursus ‘eet- en beweegkriebels’ gevolgd. Dit is een initiatief van Het Voedingscentrum. ,,We stoppen met ongezonde traktaties. De kinderen kunnen kiezen uit diksap en thee in plaats van limonadesiroop. Smeerkaas en smeerworst worden vervangen door onder meer kaas en verse vleeswaren van de slager. Wij gaan daarnaast meer rauwkost aanbieden.”

In samenwerking met Ontwerpstudio Van der Valk uit Arnhem is een ontwerp gemaakt voor een nieuw interieur. In januari starten de voorbereidingen om peutergroep ‘Does’ te veranderen in een eigentijdse kinderdagverblijfgroep. ,,Rust, ruimte, licht en heel veel speelmogelijkheden voor de kinderen. Rustgevende kleuren, aparte hoekjes, spannende doorkijkjes en sfeervolle verlichting. Het is een ontwerp waarin het kind zich veilig en geborgen voelt. Rust, regelmaat en reinheid staan centraal.

Evelyne Veenendaal had al geruime tijd plannen het naamlogo van het bedrijf een eigentijdse uitstraling te geven. ,,Een vernieuwd naamlogo waarin duidelijk het ‘Jottum gevoel’ wordt weergegeven. Reclamebureau Veconet is erin geslaagd de juiste huisstijl te creëren. Het nieuwe logo straalt liefde en kracht uit. De frisse, nieuwe uitstraling wordt binnenkort ook doorgevoerd in de naamlogo’s op de drie panden.”

Foto:

Medewerkers van Jottum! kinderdagverblijf en club zijn klaar voor het nieuwe jaar.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie