Wielrenner Arjan Seunninga derde in Elden

17 juni 2013 om 00:00 Ondernemend

EDE - Bij de Ronde van Elden is Arjan Seunninga derde geworden bij de sportklasse. De wedstrijd was met een gemiddelde snelheid van 43 km/u hard en werd ontsierd door een paar valpartijen.

De WV Ede renners lieten zich in de wedstrijd goed zien, maar kregen niet de ruimte en het peloton bleef gesloten. In de massasprint kwam Seunninga als derde over de meet. Van WV Ede finishten buiten het podium Richard Beumer (10), Ruben Versloot (33) en Martijn van der Laan (45).

Bij de elite/beloften/amateurs verscheen het maximaal toegestane aantal van 100 renners aan de start met Remco Bertelink als enige WV Ede renner. De wedstrijd kreeg een vreemd verloop omdat al na drie ronden bij de eerste premiesprint een groep van twaalf man een gaatje van een paar seconden

kreeg.

De zo ontstane kopgroep zag zijn kans en gaf vol gas. Het peloton reageerde afwachtend en de voorsprong van de kopgroep liep snel uit naar een minuut. Pas halverwege de wedstrijd over 80 km schoot het peloton weer in gang maar toen was het te laat. Vlak voor het einde van de wedstrijd dubbelde de kopgroep zelfs het peloton. Het peloton mocht even later afsprinten om de dertiende plaats. In een voor het publiek wat onoverzichtelijke sprint vanwege de nog aanwezige kopgroep deed Remco Bertelink goed mee en klasseerde zich als vijftiende in de einduitslag.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie