Blits helpt bedrijven online strategie te verbeteren

26 juni 2013 om 00:00 Ondernemend

EDE - Toen Blits Visuele Communicatie in 2006 zijn deuren opende, waren de twee eigenaren, Jørgen Berkhof en Erik van den Berg voornamelijk druk met huisstijlen en advertenties. ,,Webdesign deden we er een beetje bij", legt Erik uit. ,,Dat is nu wel even anders. De focus binnen Blits is de laatste drie jaar vrijwel volledig verschoven naar online, social en mobile media. " En daar zien de twee Edese ondernemers dan ook nog steeds veel kansen liggen voor ondernemers. ,,80 Procent van de bedrijven haalt er niet uit wat er in zit."

,,Met de komst van social media is de consument een stuk mondiger geworden maar ook kritischer. Voor bedrijven, of liever gezegd merken, is de dialoog aangaan met de consument best een beetje eng. Maar pak je het goed aan, dan kan de loyaliteit van je klanten en het sneeuwbaleffect van sociale media voor ongekende publiciteit zorgen. Daarbij is wel van belang dat je goed nadenkt over je strategie, welke boodschap je wilt overbrengen en op welke manier."

Tegenwoordig zijn de beste resultaten te behalen met een combinatie van online en social media en een traditioneel medium ter ondersteuning. Veel bedrijven hebben die verschuiving in het medialandschap wel zien gebeuren maar zijn niet in staat geweest om er adequaat op in te spelen. ,,Een gemiste kans", volgens Jørgen, ,,want juist in deze tijden wegen de voordelen van online en social media extra zwaar. Relatief lage kosten, doelgroepgericht, meetbaar, snel en flexibel en zo kan ik nog wel even doorgaan."

Apps

De smartphone is inmiddels voor veel consumenten een onmisbaar onderdeel in hun dagelijks leven. Steeds meer bedrijven kiezen er dan ook voor om hun doelgroep te bedienen met een handige app of een website puur gericht op mobiele telefoons. Maar ook hier geldt dat een groot deel van de ondernemers of beleidsmakers niet weet wat er op dit moment allemaal te halen valt. ,,De ontwikkelingen, zowel grafisch als technisch op dat gebied, gaan ontzettend snel. Hierdoor zijn apps en mobiele websites echter ook bereikbaar geworden voor bedrijven met een kleiner budget."

De kracht van Blits is dan ook dat zij in staat zijn voor iedere onderneming een op maat gesneden plan van aanpak kunnen presenteren om zo de eerste stappen naar een optimale online zichtbaarheid te zetten. ,,Online, mobile en social media zijn voor ieder bedrijf inzetbaar, maar de wijze waarop kan ontzettend verschillen."

De zomermaanden zijn voor veel ondernemingen een wat rustigere periode en wellicht een goed moment om eens kritisch naar de eigen marketingactiviteiten te kijken. De specialisten van Blits kijken graag met u mee.

Kijk op wijzijnblits.nl of bel met 0318-668782.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie