Nieuwe sportschool Fit Centrum Ede

8 januari 2014 om 00:00 Ondernemend

,,Dit is een aantrekkelijke locatie'', zegt BertinaSmeenk. Ze is de nieuwe eigenaar, samen met haar echtgenoot Bert. ,,We hebben al het personeel overgenomen. We gaan er met z'n allen een goede draai aan geven'', verklaart Bertina. ,,De essentie is om gezond te blijven door te sporten.''

EDE - De gezichten voor de activiteiten zijn niet nieuw, maar de naam en de eigenaar wel. Op dezelfde plek waar eerst Your Health was gevestigd aan de Maanderpoort 17, maakt nu Fit Centrum Ede een frisse doorstart. Zaterdag 11 januari is de open dag.

Bekende trainers blijven Sam en Harry, die hun sporen in dit fitnesscentrum hebben verdiend. Zij doen dit al jaren met veel plezier, samen met Joyce, Lisa, Carmen, Omar, Robbert, Patrick en Lindsay.

Laatstgenoemde is de nieuwe ster aan het firmament. Zij is gespecialiseerd in groepstraining. Ze gaat zich vol vuur richten op Zumba (Afrikaanse dans met accenten op buik, billen en benen), steps (efficiënte coördinatie van het hele lichaam) en tenslotte bodypump (krachttraining op muziek).

Binnen wordt nog letterlijk hard aan de weg getimmerd, want hier en daar wordt het interieur veranderd en voorzien van een lik verf. ,,Er is altijd iemand aan de balie. De koffiehoek wordt een gezellige plek met een leestafel.''

Sfeer

Smeenk vindt de sfeer in een fitnesscentrum erg belangrijk. ,,Je moet je hier op je plek voelen. Trainen in groepen gaan we doen omdat je elkaar op die manier in beweging houdt, terwijl het toch gezellig kan zijn. Dat stimuleert om te sporten en is de essentie van de groepslessen.''

Dit is op het lijf geschreven van Harry, die zich met clubleden vooral gaat storten op spinning (fietsen), het buikspierkwartiertje en klassikaal fitness.

Zijn collega Sam is een gerenommeerd personal trainer. Hij zal de komende tijd ook het trendy 'bootcamp' introduceren. Niet buiten maar binnen. ,,Dat is met een militaire drilmethode mensen met een goede conditie op een nog hoger niveau brengen met allerlei oefeningen'', legt de Edenaar uit.

,,We gaan mensen helpen hun doelen te bereiken, of dat nu afvallen is of de conditie verbeteren. Ik lever het hele pakket, inclusief adviezen over goede voeding.''

In de kelder is het krachthonk, met een enorme hoeveelheid gewichten en apparaten om te bodybuilden. Op deze plek kunnen liefhebbers ook boksen.

Het centrum biedt verder grote kleedkamers, kluisjes, twee sauna's en een zonnebank. Bertina wijst erop dat veel leden op de fiets komen, maar dat er een parkeergarage zeer dichtbij is (onder de supermarkt van Hoogvliet), waar bezoekers het eerste uur gratis hun auto kunnen parkeren.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie