Edes familiebedrijf De Nooij bestaat 100 jaar

5 april 2014 om 00:00 Ondernemend

Voor De Nooij Stainless en De Nooij Pompinstallaties in Ede is 2014 speciaal. Op 16 maart 2014 bestaat het van oorsprong Bennekomse familiebedrijf honderd jaar. Directeur Christiaan de Nooij: “We kijken terug, maar zijn ook klaar voor de toekomst.”

De Nooij: “Mijn opa, Jan de Nooij, startte in 1914 het bedrijf als grof en kachelsmederij in Bennekom. In de decennia erna hebben hij en daarna mijn vader Paul en oom Wim het ontwikkeld tot een specialistische organisatie in roestvaststaal (RVS ) en pompinstallaties.” Vanaf 1980 namen huidig directeur Christaan de Nooij en neef Jan de Nooij het bedrijf over. Sinds 2004 bestaat de directie uit Christiaan de Nooij. Inmiddels is de onderneming gevestigd in Ede en bestaat het uit twee firma’s: De Nooij Stainless en De Nooij Pompinstallaties.

De Nooij Stainless

De Nooij Stainless produceert RVS-producten voor de offshore en de chemische industrie wereldwijd. De nadruk ligt hierbij op aardgas- en olie-industrie. Regionaal is de plaatverwerker ook bekend als toeleverancier voor industriebedrijven. De Nooij onderscheidt zich hoofdzakelijk op het gebied van separatiesystemen. Verder heeft de onderneming beschikking over een goed geoutilleerde werkplaats en een lasersnijmachine. De hooggekwalificeerde lassers hebben uitgebreide kennis van RVS en nikkellegeringen. De Nooij Stainless heeft kwaliteitscertificaat ISO 9001.

De Nooij Pompinstallaties

De Nooij Pompinstallaties richt zich op het efficiënt transporteren en behandelen van schoon water en afvalwater. De pompinstallateur is leverancier voor (semi-)overheidsinstanties, waaronder Gemeente Ede. Verder richt het bedrijf zich op recreatiebedrijven en de industrie. De Nooij Pompinstallaties heeft een 24/7 storingsdienst, veiligheidscertificaat VCA**, kwaliteitscertificaat ISO 9001 en is erkend elektrotechnisch installateur.

Pompen is Leven

Pompen is Leven is in 1997 opgestart door De Nooij. De stichting verzorgt putten, pompen, latrines en regenwateropvang voor het platteland van Noord-Ghana. De Nooij: “Wij trainen de lokale bevolking om zelfredzaam te worden. Dit stimuleert de economie en verhoogt de overlevingskansen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie