Christelijke Hogeschool Ede
Christelijke Hogeschool Ede CHE

Verpleegkundestudenten CHE gaan zich inzetten voor boostercampagne

21 december 2021 om 10:46 Onderwijs

EDE Terwijl het hoger onderwijs deze week in lockdown is gegaan, komen tientallen studenten en docenten van de Edese verpleegkundeopleiding in actie om te helpen bij de boostercampagne. Zij gaan aan de slag voor GGD Gelderland-Midden om prikken te zetten in de regio Ede.

Maandag volgden de studenten van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) een verplichte e-learning, cursus en ‘proeve van bekwaamheid’ van de GGD. Deze is verplicht voor iedereen met of zonder BIG-registratie. Met de bekwaamheidsverklaring zijn de studenten klaar om zich aan te melden bij een van de prikteams in de regio. 

SNEL De studenten hebben in hun opleiding al ruime ervaring met verpleegkundige handelingen en kunnen volgens de hogeschool snel en professioneel de prikteams gaan versterken. Ook de docenten hebben medische ervaring en kunnen snel ingezet worden.

VERBONDEN In de afgelopen weken werd duidelijk dat de vaccinatiecampagne meer personeel nodig heeft. Tevens groeide de behoefte onder hbo-studenten van de CHE om te helpen. ,,Omdat wij ons als opleiding verpleegkunde verbonden voelen met de ontwikkelingen in het land, is er vanuit de CHE contact geweest met GGD Gelderland-Midden, en hebben we gevraagd of we iets konden betekenen”, legt Gertruud van Schuppen uit namens de opleiding. 

,,De studenten maken in deze periode al zoveel mee in hun leven. Thuis, op school en tijdens hun stage. Dat ze toch de motivatie, tijd en ruimte vinden om zich met 100 procent inzet en enthousiasme voor de zorg in te zetten, maakt ons dankbaar en trots.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie