Afbeelding
AberMedia

Inzittenden auto vluchten na zware crash in Wekerom

21 december 2019 om 08:20 Ongeval

WEKEROM In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft op de Edeseweg in Wekerom een zwaar eenzijdig ongeval plaatsgevonden waarbij de bestuurder en drie inzittenden na het ongeval zijn gevlucht. Zij zijn later aangetroffen.

De bestuurder was een 18-jarige man uit Kootwijkerbroek. Hij had gereden onder invloed van alcohol en krijgt een proces-verbaal. De ademanalyse toonde een alcoholwaarde van 655 ugl. De man krijgt een rijontzegging van zes maanden en een boete van 750 euro. 

Rond 02.15 uur zag een automobiliste een zwaar beschadigde personenauto in de berm liggen. De vrouw ging kijken, maar trof niemand bij de auto aan. De hulpdiensten zijn in de bossen rondom het wrak nog gaan zoeken naar eventuele slachtoffers, maar al snel werd duidelijk dat er niemand meer in de buurt was.

In de haast om weg te komen werden door de bestuurder beide kentekenplaten van de gecrashte auto meegenomen, maar aan de hand van onder ander het chassisnummer was de bestuurder al snel getraceerd. Deze werd even later ook door agenten aangetroffen en aangehouden.

De auto is vanaf Wekerom gekomen, van de weg geraakt om vervolgens tegen twee bomen te botsen waarna de auto een verkeersbord uit de grond reed en over de twee rijbanen aan de andere kant van de weg op de zijkant in de berm tot stilstand kwam. 

De zwaar beschadigde auto, waarbij onder meer een velg geheel van de auto is afgebroken, is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

De man bleek gewond te zijn en is door ambulance-medewerkers onderzocht. De drie inzittenden zullen later worden gehoord.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie