Afbeelding
Eip Janssen

Beau Scheenstra blij met donatie zaalvoetballers 'Joey Stap' toernooi

22 december 2019 om 12:36 Overig

EDE Beau Scheenstra (17) is met zijn actie 'Vervoer voor mijn broer(s)' weer een stuk dichter bij zijn droom gekomen. Het 'Joey Stap' zaalvoetbaltoernooi doneerde zaterdagavond liefst elfhonderd vijfentwintig euro. ,,Dit moet ik even tot me laten doordringen", reageert Beau Scheenstra super blij.

Eip Janssen

De HAVO-leerling vertelde vooraf dat de inzamelingsactie om een bus aan te kunnen schaffen al ruim 3800 euro had opgeleverd.

,,Er is zo'n 5000 euro nodig. De actie, ook via jullie weekblad is enorm aangeslagen. De response ook van mensen die wij totaal niet kenden was geweldig. Mijn broers Thom (11) en Vince (15) hebben de progressieve spierziekte Becker myotonie en zitten veel in een rolstoel. ,,Geen dodelijke ziekte maar wel een behoorlijke handicap", vertelt Beau Scheenstra.

Hij en zijn familie zijn gast op het alom bekende Joey Stap zaalvoetbaltoernooi in sporthal 't Riet. In het aangrenzende Dicks Inn is het eveneens heel druk.

Initiatiefnemer van dit zaalvoetbaltoernooi Joop Lourens vertelt waarom. ,,Met een aantal bevriende teams hadden wij elk jaar een zaalvoetbaltoernooi in de sporthal. Aansluitend een feest in Dicks Inn. Maar, en die datum vergeet ik nooit meer, 14 september 2013 kwam Joey Stap na een zwaar auto-ongeluk in Renswoude om het leven. Hij zat op de achterbank en had geen kans."

HERDENKEN In overleg met de familie Stap werd het zaalvoetbaltoernooi opgedragen aan Joey Stap.

,,Vergeten doen wij Joey Stap nooit meer. Het is en blijft een litteken in ons leven dat voor zijn vrienden nooit verdwijnt. Maar gelukkig heb ik het inmiddels wel een plaats kunnen geven", gaat Lourens verder. Samen met Richard Stap werd gezocht naar een jaarlijks goed doel om niet alleen te herdenken, maar ook in de geest van Joey te handelen.

Goede doelen werden Manage zonder drempels, 2x KiKa, de ziekte SCA (spinocerebellaire ataxie), de Eric Baars foundation, D'huzes en nu de familie Scheenstra.

,,Als ik zie hoe blij deze mensen zijn met ons aangeboden bedrag, weet ik zeker dat 'Joey 'ergens, waar dan ook, mee lacht", zegt vader Richard Stap.

Beau Scheenstra is nog beduusd.

,,Geweldig dat dit ons overkomt. Toen Richard Stap mij belde om kennis te maken was ik even compleet sprakeloos. Het overviel me echt." Stap en Lourens waren later eveneens beduusd. ,,Je hebt daarna contact met elkaar en we bleken elkaar te kennen. Ook Beau's opa Blauw Geel '55 lid en oud-scheidsrechter Willie Scheenstra hebben we goed gekend. Dan valt alles op zijn plaats, en zijn we dubbel blij dit goede doel te hebben uitgekozen. Ieder muntje dat zaterdagavond bij ons werd gekocht leverde 40 eurocent op voor dit goede doel."

VOETBAL NEVENDOEL De zaalvoetballers, mede onder leiding van de onvermoeibare scheidsrechter Wessel Ansink spelen hun wedstrijden.

,,Natuurlijk is dat leuk. Maar nog veel leuker is dat het goede doel voorop staat. Eigenlijk telt winst of verlies niet op de vloer. Er is maar een winnaar en dat is crowdfundactie van Beau voor zijn broers", zegt een deelnemer. ,,Ik neem wel een consumptie extra voor zo'n goed doel. Wat mooi dat ik hieraan mag bijdragen", vertelt een ander.

Beau Scheenstra legt onvermoeibaar uit waarom een bus echt noodzakelijk is voor zijn broers Thom en Vince.

,,Thom zit op een speciale school in Arnhem, omdat hij ook ADHD heeft. Vince is leerling van het Pallas Athene College. Met de nodige aanpassingen gaat dat prima. De rolstoelen van Vince en Thom passen in een Citroën Berlingo, maar ruimte voor meer bagage ontbreekt. Dat ik gespaard blijf voor progressieve spierziekte is gelijk. Mij inzetten voor hen is wat ik graag doe. En ik ben meneer Stap en zijn organisatie heel dankbaar", sluit de initiatiefnemer af.

ONTROERD Een paar plekken verder zie je Richard Stap, normaal nooit verlegen om een antwoord, geëmotioneerd maar ook dankbaar wegkijken.

,,Het was weer een onvergetelijke avond. Natuurlijk blijft de pijn aanwezig dat Joey er niet meer is. Maar als ik het geluk van Beau en zijn familie zie, zijn wij als organisatoren toch een beetje gelukkig."

Over het eindresultaat van het voetbaltoernooi heeft niemand het meer. De donatie van liefst 1125,00 euro is veel belangrijker.

Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie