Afbeelding
Theo Beumer

Kimberley Bos pakt leiding in wereldbekerklassement

3 december 2021 om 12:28 Overig

EDE Kimberley Bos uit Ede is zesde geworden bij de derde wereldbekerwedstrijd skeleton in het Duitse Altenberg. Het levert haar de leiding op in het wereldbekerklassement, na twee eerdere tweede plaatsen in de eerste twee wereldbekerwedstrijden. Het is voor het eerst dat Bos aan de leiding gaat in dat klassement.

Bos is de eerste Nederlandse skeletonster die het wereldbekerklassement aanvoert. ,,Heel cool. Dit is wel een ding op een verlanglijstje, zoals ook een wereldbekerwedstrijd winnen dat ook is. Volgende week mag ik in Winterberg starten in een gele ‘bib’. Die wordt na afloop zeker ingelijst en opgehangen thuis.”

In de eerste run noteerde Bos de vierde tijd, 0.23 seconden achter winnares Tina Hermann. In de tweede heat werd het baanrecord in Altenberg meerdere keren gebroken. Uiteindelijk werd ook de tweede heat gewonnen door Tina Hermann, Bos werd in het klassement nog twee plaatsen voorbij gestreefd. In totaal legde Bos beslag op plek zes, op 0,48 seconden van winnares Tina Hermann. ,,Ik ben heel tevreden met dit resultaat. Ik was vandaag een stuk sneller dan ik hier ooit ben geweest, zowel bij de start als onderin de baan.”

Als Bos na acht wedstrijden in de top 25 van het algemeen klassement staat, mag ze naar de Olympische Spelen in Peking, in februari volgend jaar. Volgende week is de vierde wereldbekerwedstrijd in het Duitse Winterberg. 

,,Ik weet niet of ik het klassement nu ook kan winnen”, zegt Bos. ,,Dat moeten we van week tot week bekijken. Het is misschien een cliché, maar zeker in een sport als skeleton kunnen omstandigheden veel doen. Dit is al heel mooi en ik ga nu eerst maar eens van deze prestatie genieten.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie