Afbeelding
Neeke Wassenbergh Smit

Marit van Beijnum geniet op OKT maar verrast niet

29 december 2021 om 22:53 Overig

BENNEKOM Marit van Beijnum (archieffoto) is tijdens het OKT op de 500 meter schaatsen niet in geslaagd te verrassen. 

In de eerste race tegen Susanne Schulting kwam Van Beijnum, rijdend voor Development SprintTeam Oost tot een tijd van 39,05. In de tweede rit werd een eindtijd van 38,92 genoteerd.

,,Het was ontzettend gaaf om mee te doen aan het OKT. Voor mij lag er geen druk om mij voor de Olympische Spelen in China te plaatsen. Ik ben nog ver verwijderd van de top drie”, lachte Marit. De Bennekomse wilde zich wel laten en ervaring op doen. Ook merkte zij op dat de sfeer deze keer anders was anders. ,,Je merkte dat er onderling in de top gekeken werd wie in vorm was. Voor een aantal rijdsters ging het in dit OKT om alles of niets. Mijn ritten waren technisch rommelig. Ik bleef zoeken naar het goede gevoel. Wel merkte ik dat de eerste honderd meter prima ging. Na in de eerste rit 10.76 te hebben geklokt verbeterde ik mij in de tweede rit naar 10.68.”

De eerder ook bij EIJV veelvuldig trainende Marit van Beijnum richt zich nu op de tweede helft van het seizoen. ,,Het NK sprint op22 en 23 januari 2022 is mijn doel. De plaatsingswedstrijden die vooraf gepland waren gaan niet door. Deelname is nu op basis van de ranglijst. Of ik tot de deelnemers mag behoren is nog onbekend”, sluit de Bennekomse af. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie