Afbeelding
Henny Jansen

Fotoquiz EdeStad.nl: ‘Hoe goed ken jij Ede?’ (87)

23 maart 2022 om 10:00 Overig

EDE Lang niet alle uithoekjes van de gemeente Ede zijn bekend. Hoe goed kennen inwoners hun huidige leefomgeving of die uit de geschiedenis?

Wat is er op bijgaande afbeelding te zien en waar is de foto genomen?

Mail uw oplossing voor maandag 28 maart 10.00 uur naar Ede.Stad@bdu.nl onder vermelding van ‘Fotoquiz 87’, telefoonnummer en woonplaats en maak kans op twee vouchers van Puro Gelato & Caffè , Maanderpoort 29, Ede.

Oplossing fotoquiz 86:  Ede, Bettekamp 29: ‘Eigen gebouw’. 

Winnaar:  Roos Vlastuin, Ede. 

MEER REACTIES VAN LEZERS:  

J. Scheepstra (Den Haag): Dit is de gevel aan de niet-straat kant van wat ooit het Mollenkerkje werd genoemd. Op Bettekamp 29 in Ede.

Cora ter Maat: Het witte kerkje (Erica) aan de beukenlaan 1 , Ede. Tussen de klinkenbergerweg en de stationsweg.

Alfred Gaasbeek (Ede): Bettekamp 29. Op de foto is in het venster de weerspiegeling te zien van de molen “Concordia”. De foto is genomen vanuit zuidzijde gebouw. Had vroeger kerkelijke bestemming. In de vorige eeuw gelegen in Ede West, zou het nu toch wel in het Centrum gelegen vinden. Eén keer in gebouw geweest bij een pluimveetentoonstelling. Wedstrijd van kraaiende hanen.

Kees Hekking (Ede): Eigen Gebouw, Bettekamp 29, Ede.

Sophia Klok (Wekerom): Stichting Eigengebouw aan de Bettekamp te Ede.

Cees Derks (Ede): Dit is het gebouw “Stichting Eigen Gebouw” aan de Bettekamp 29 in Ede. Een locatie waar ook veel verenigingen zoals onze hengelsportverening Ons Plezier en de amateurtuinvereniging haar jaarvergaderingen houden. De Edese locatie voor het ophalen van de vispas.  

Myriam Gielen (Ede): Oplossing: “ Eigen gebouw” Bettekamp 29 in Ede. 

Hetty Meeuwissen (Ede): De foto in fotoquiz 86 is van de Zuiderkerk, Zandlaan 16 in Ede. De Zuiderkerk is de Hersteld Hervormde kerk in Ede.

Elske Ploeg: Fotoquiz 86: dat is het Eigen Gebouw aan de Bettekamp in Ede: prachtig gebouw en zo jammer dat er niet meer mee gebeurt.....net wel daar gestemd. 

Bert van de Hoeve (Ede): De is een detail-foto van gebouw van Stichting Eigen-bouw aan de Bettekamp in Ede.

Dicky Koetsier (Ede): Kleine kerkje aan de Bettekamp.

Hinder Staal (Ede): Ericakerkje. 

Sary Vaarkamp: Bettekampkerkje aan de bettekamp. 

Henry van Veldhuisen (Ede): We zien een foto van het “Eigen-Gebouw” Wat een rijke geschiedenis kent, gebouwd als kerkje “het mollenkerkje” is het later overgegaan in handen van nota bene een vakbond, de NVV, met als legendarische beheerder Geurt Veenendaal. En werd er ook door diverse verenigingen gebruik gemaakt van het Eigen-Gebouw Waaronder VRZA afdeling Zuid-Veluwe. Tegenwoordig is de eigenaar stichting “Eigen-Gebouw” En verhuren zij deze ruimte voor diverse activiteiten.

Oplossing fotoquiz 86:  Ede, Bettekamp 29: 'Eigen gebouw'.
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie