Raak geschoten werd er genoeg door HV Reehorst.
Raak geschoten werd er genoeg door HV Reehorst. Pixabay

Van Gent Finaleweken: HV Reehorst geeft voorsprong uit handen en verliest

8 mei 2022 om 18:53 Overig

EDE HV Reehorst heeft in Almere bij Havas 2 een 24-25 nederlaag geleden. Volstrekt overbodig volgens coach Sander Barents.

Eip Janssen

,,In de eerste plaats verzuimen we het zelf af te maken. Maar ook de arbiters waren op zijn zachts gezegd niet op onze hand. Meerdere overtredingen werden met twee minuten bestraft aan onze kant. Bij Havas niet en dat wekte irritatie op. Opmerkelijk was te zien hoe een Havas speler zelf al wegliep en een tijdstraf accepteerde. Niets was minder waar hij mocht tot zijn verbazing terugkomen. Ook de tafelmensen legden ons meerdere malen uit het niet meer te kunnen volgen”, oordeelde Barents na afloop.

In de eerste helft bleef HV Reehorst aan de goede kant van de score. ,,De ruststand was 9-13 in ons voordeel. Daarbij lieten we zeker acht breakkansen onbenut.”

In de tweede helft profiteerde de thuisclub van het warrige fluiten en de overtal situaties. ,,Je zag Havas punt voor punt inlopen. Bij drie tijdstraffen maakte de thuisclub een of twee doelpunten. Dan gaat het hard. In de slotfase bij een 24-24 stand werd ons een scoringskans ontnomen. In de break kreeg Havas een strafworp waar vriend en vijand zich vertwijfeld afvroeg waarom. De 25-24 nederlaag doet pijn. Nog geeneens om het verlies maar de wijze waarop. Maar ook moeten wij als HV Reehorst de hand deels in eigen boezem stekken. Je moet het gewoon eerder afmaken”, sluit een getergde Barents af.

Zaterdagavond ontvangt HV Reehorst in sporthal De Peppel HVC voor het laatste competitieduel dit seizoen. De aanvang is 20.45 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie