Afbeelding

Arabische klanken van Jan Wouter Oostenrijk bij Dante

Overig Deel je nieuws

Donderdag  2 juni opent Cultureel Café Dante weer haar deuren. Liefhebbers van muziek, kunst en cultuur kunnen elkaar ontmoeten onder het genot van een drankje en weer volop genieten van een avondvullend programma.

Jan Wouter  Oostenrijk opent de avond. Met zijn zelf gebouwde quartertone guitar reist hij de hele wereld over en vanavond neemt hij ons wederom mee naar Arabische sferen. Zijn muziek, geënt op traditionele Arabische klanken,  weet hij moeiteloos te integreren met blues en jazz.

Woest & Bijster is een jaarlijks terugkerend festival, dat dit jaar van 6 augustus t/m 30 oktober gehouden wordt. Bezoekers kunnen al fietsend op ontdekkingstocht langs 18 verschillende kunstwerken rondom Ede, Otterlo, Bennekom, Wageningen en Renkum. Initiatiefnemer en organisator Ellen Bouter komt bij café Dante alles vertellen over dit bijzondere festival en de deelnemende kunstenaars.

Eric Jansen organiseert op 11 juni in de bibliotheek de literaire middag  `Ede draagt voor`.  Hij vertelt hoe deze middag er uit gaat zien en tevens vertelt hij over zijn gedichtenbundel `Geheugenheimwee`.

Daarna is het weer tijd voor muziek. Romheen met La Zona is een twee-eenheid van woorden en muziek. La Zona maakt muziek op gevoel, met gevoel en over gevoel. Jazzy grooves, Latin, tinten van hardcore en freestyle gecombineerd met de teksten, verhalen, poëzie en proza van Romheen  (Jan Eikelenboom). Zij zullen de avond ook afsluiten.

Arjan Keene is een oude bekende bij Dante. Als (voormalig) stadsdichter heeft hij al menige Dante-avond opgeluisterd met zijn dichtkunst. Nu komt hij echter in een andere hoedanigheid, namelijk als kinderboekenschrijver. Samen met Annet Muller, die de prachtige illustraties gemaakt heeft zal hij hun nieuwe boek presenteren.

Eveneens een oude bekende bij Dante is Teunis Bunt. Hij zal de maandelijkse column voor zij rekening nemen.

Dante is gratis toegankelijk en wordt gehouden in het Atrium van Cultura. Het programma begint om 20.15 uur.

Zie ook de Facebookpagina en de website www.ccdante.nl

advertentie