Afbeelding

Koor The Joy verrast al 35 jaar

Overig Deel je nieuws

Het koor The Joy is al 35 jaar een begrip in Ede en omgeving. The Joy onderscheidt zich met een zeer gevarieerd repertoire; van gospel tot musical en van licht klassiek tot pop. Tijdens de Algemene Ledenvergadering werden onlangs 12 koorleden in het zonnetje gezet die gezamenlijk al 320 jaar bij het koor zitten. Ook werd het startschot gegeven voor de viering van het jubileum jaar.

“The Joy kent een trouwe aanhang en dat is niet voor niks”, zegt voorzitter en oprichter van het koor, Willy de Nooij. “We zijn niet alleen een gezellig koor maar we proberen ook altijd onze bezoekers te verrassen. Dit doen we bijvoorbeeld door samenwerkingen met andere koren of muzikanten aan te gaan maar ook door onze concerten tot een belevenis te maken. Verder vinden wij het belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn. Daarom treden we ook graag op in bijvoorbeeld een verzorgingstehuis of een ziekenhuis.”

“We zijn heel blij dat we na Corona nu weer echt met elkaar kunnen zingen. En dat was best wel weer even wennen. Een stem heeft ook training nodig dus we merkten wel dat er sprake was van wat ‘achterstallig onderhoud’. Recent hebben we daarom een koordag gehad waar we een workshop stemvorming hebben gedaan. Aansluitend hebben we lekker met elkaar het repertoire doorgezongen. Enorm waardevol en leuk om met elkaar te kunnen doen”, aldus de Nooij.

Optredens Het koor is de komende tijd een aantal keren te beluisteren ondermeer tijdens het korenfestival in Ede op 11 juni en tijdens de Uitmarkt op 3 september in het Openluchttheater in Ede. Het is de bedoeling het jubileumjaar af te sluiten met een spetterend optreden waar het koor een aantal favorieten uit haar repertoire ten gehore zal brengen.  

Kom zingen! “Iedereen die zin heeft om eens te ervaren hoe het is om te zingen bij The Joy is van harte welkom. Het is altijd mogelijk om een repetitie mee te maken. We hebben op dit moment ruim 60 leden en verwelkomen graag nieuwe leden. We repeteren op donderdagen van 19.45 – 21.45 uur. Kom gezellig met ons mee zingen!”, besluit Willy de Nooij.

Repetities vinden plaats in het KOM-gebouw, Edeseweg 147, 6721JV Bennekom. Vooraf even een telefoontje (0318 430073) of mailtje aan de Ledenadministratie@TheJoyBennekom.nl wordt op prijs gesteld. Of vul het formulier op de website in www.thejoybennekom.nl

advertentie