Afbeelding

Erwin ontmoet (zijn) held bij slot zwemvierdaagse

Overig Deel je nieuws

Deze week was het zover, de week van de Zwemvierdaagse. Vanavond alweer de laatste avond. Een avond met een wel hele bijzondere gast. Niemand minder dan Maarten van der Weijden bezocht zwembad de Peppel in Ede.

Maarten van der Weijden, wie kent hem niet? Een lange man van wel 202 cm lang en ook nog eens een langeafstandszwemmer. Zo zwom Maarten in 2019 als eerste persoon ooit de 196 km lange Elfstedentocht. Hij deed dit binnen 75 uur. 

Maarten hoorde in 2001, dat hij acute lymfatische leukemie had. Hij verbleef destijds een half jaar in het ziekenhuis en onderging chemokuren en een stamceltransplantatie. Dit hele proces duurde ruim 2 jaar en na 4 jaar werd hij uiteindelijk volledig genezen verklaard.

Maarten heeft een eigen foundation. De Maarten van der Weijden Foundation. Maarten doet erg zijn best om veel geld in te zamelen, om zo goed onderzoek te kunnen laten verrichten tegen de verschrikkelijke ziekte kanker.

BN-Watcher Erwin van Veldhuizen zocht Maarten op in Ede.

‘’Maarten is voor mij een held. Als je ziet wat hij doet voor de medemens, echt fantastisch. Hij zet zijn bekendheid goed in, om zo geld te vergaren voor goed onderzoek en behandelingen tegen kanker. Meer dan respect voor deze man”.

“Mooi dat zwembad de Peppel Maarten zover kon krijgen om naar Ede te komen. Zo zet je het zwemmen an sich en het zwembad mooi op de kaart”.

Hopelijk keert de zwemvierdaagse volgend jaar weer terug en wie weet wie er dan bij de startblokken verschijnt.

advertentie