Afbeelding

DOK Ede succesvol op het NK in Ahoy Rotterdam

Overig Deel je nieuws

Zaterdag 25 juni was de dag waar de christelijke gymnastiekvereniging DOK uit Ede allang naar uitkeek. Het NK in Ahoy Rotterdam stond op het programma. Door geweldige prestaties tijdens de kwalificatiewedstrijden mochten 18 turners van DOK afreizen naar Rotterdam.

In drie takken van de turnsport had de Edese club zich geplaatst voor het NK. DOK deed mee met trampolinespringen, Acro gymnastiek en het groepsspringen. Dit is al een prestatie op zich,

Bij het acro turnen mochten Layra Top, Marlou Kruizinga en Vera Vermeulen de vloer van het NK betreden. De drie dames lieten 2 geweldige oefeningen zien. Met deze oefening werden zij 12e. DOK deed voor het eerst met acro gymnastiek mee op het NK. DOK laat zien met steeds meer takken van sport mee te draaien met de top van Nederland.

Bij het trampolinespringen lieten Hanna Kooier, Imme Oppenhuizen is Isa Smits goede oefeningen zien. Zij kwamen net tekort om mee te doen met de finales. Jordi Tick lukte dit wel, hij sprong zich in de finale naar de 4e plek. Een zure plek maar je kunt wel zeggen dat je 4e bent op het NK.

Bij het groepsspringen is Lodewijk Waanders op het ere niveau Nederlands Kampioen geworden op het onderdeel pegasus. Hoger kun je niet stijgen in Nederland.

Er waren bij het groepsspringen nog gouden medailles voor Siphe Vols op minitrampoline en airtrack en voor Jonas Idema op pegasus. Deze heren gaan Lodewijk Waanders achterna.

Zilver was er ook nog voor:

Fleur Mulder op airtrack en Minitrampoline

Lodewijk Waanders op airtrack

Siphe Vols op pegasus

Fabiënne Dekker op aitrack

Brons was er voor:

Jonas Idema op minitrampoline

Benthe van der Poel, Lieke van Kleef, Marit van Omme, Lotte Vos en Amber Koudijs hebben goed gesprongen maar helaas net niet genoeg voor een medaille. Wat een prestatie meedoen aan het NK.

De trainers van DOK zijn trots op hun pupillen. DOK heeft nog een heel leuk weekend voor de boeg. Op zaterdag 2 juli wordt het 100-jarige jubileum gevierd in de van der Knaaphal in Ede. Alle leden van DOK kunnen dan meedoen aan twee geweldige shows. 

advertentie
advertentie