Afbeelding

Jeugdshowband Irene Ede 4e bij NK Show

Overig Deel je nieuws

Op zaterdag 25 juni heeft het jeugdshowkorps van Irene Ede een mooie prestatie neergezet tijdens de NK Mars en Show Jeugd 2022 in Dordrecht. Zij behaalden een vierde plaats met hun goed uitgevoerde show ‘Heartbeat’.

Showbands 

Jeugdshowband Irene bestaat uit een enthousiaste groep jonge muzikanten tussen de 9 en 15 jaar. Daarnaast telt de vereniging Music Kids, showband en dweilorkest Iren3. Hun missie om met veel plezier samen het publiek te verrassen en te vermaken. Tijdens een show lopen showbands niet ‘gewoon’ rechtdoor, zoals bij de avondvierdaagse. Bij een show bewegen de muzikanten over het hele plein of grasveld. Ze vormen figuren, terwijl  ze muziek maken. De show van jeugdshowband  Irene heeft dit jaar het thema ‘Heartbeat’, met bekende muziek, spannende moves en trotse en stoere klanken.  

Muziek en sport

Maandenlang hebben ze erop geoefend. Eerst de muziek instuderen en daarna in de sporthal de figuren aanleren. Zodra het weer het toeliet waren de repetities buiten, want daar klinkt het geluid weer anders dan binnen. Door weer en wind werd er getraind:  We hebben foto’s van het trainingsweekend in april, waar de muzikanten ’s ochtends in een laagje sneeuw begonnen. Maar bij de generale repetitie vorige week was het snikheet op het veld. Dit is niet alleen muziek; dit is ook buitensport!

NK

Het veld van het NK was afgelopen zaterdag de grasmat van FC Dordrecht. Met 4 busjes vertrokken de muzikanten ‘s ochtends vanaf muziekgebouw de Kei naar het voetbalstadion van de Schapenkoppen. Het terrein wemelde al snel van de activiteit: materiaalwagens werden uitgepakt en in de kleedkamers legden muzikanten en begeleiders de laatste hand aan uniformen en kapsels. Want zo’n show moet niet alleen goed klinken; het moet er ook mooi uitzien. En dat deed het: het publiek op de hoofdtribune genoot van een hele serie mooie optredens van grote en kleine jeugdshowbands uit heel Nederland. De jury wist dat te waarderen en alle jeugdkorpsen mochten naar huis met medailles en goede raad van maar liefst zeven juryleden. Omdat shows de afgelopen twee jaren niet uitgevoerd mochten worden, was dit NK voor de meeste jonge muzikanten de eerste wedstrijd. En die smaakte naar meer.  

Heartbeat in Ede 

Wie de show Heartbeat van jeugdshowband in Ede wil zien, moet nog even geduld hebben. Op 1 oktober treden ze op in de van der Knaaphal in Ede tijdens de Indoor Taptoe Ede van Stichting Muziekstad Ede. Kaarten zijn al online te koop. Wie eerder wil kijken bij een repetitie of meer wilt weten over muziek maken bij Irene Ede, kan mailen naar opleidingen@irene.nl.

advertentie
advertentie