Afbeelding

Studenten doen een hele dag vrijwilligerswerk

Overig Deel je nieuws

Op 24 juni kwamen ruim 20 studenten van de Evangelische Hogeschool uit Amersfoort naar Ede toe om gedurende 12 uur vrijwilligerswerk te doen via Present Ede. Voor deze actie werkte de EH samen met Present Nederland waardoor er niet alleen studenten naar Ede kwamen, maar ook onder andere naar Veenendaal, Barneveld, Deventer en Eindhoven.

Om half 9 arriveerde een groep van ruim 20 studenten in Ede waar gestart werd met een kopje koffie en het doornemen van de dag. Daarna gingen de studenten in kleine groepjes op pad om projecten te gaan doen. Zo werd er geschilderd bij een alleenstaande moeder, werd er hard gewerkt in een tuin bij een alleenstaande meneer en hielpen studenten met het afvoeren van oude meubels naar de stort.

Anderen gingen op bezoek bij de verpleeghuizen Bethanië, het Maanderzand en Vilente de Pleinen. Samen met ouderen hebben de studenten muziek gemaakt, cake gebakken, gewandeld, spelletjes gespeeld en uiteraard was er ook tijd voor een bingo. De studenten werden met enthousiasme ontvangen en bij het vertrek werd de studenten verzekerd dat ze zeker nog eens terug mochten komen. Een medewerker van het Maanderzand benadrukte dat de oprechte belangstelling die de studenten toonden tijdens het contact met de bewoners erg waardevol was.

In de middag en avond werd er fanatiek gesport met Oekraïense kinderen en jongeren bij de Noodopvang in Harskamp en gingen studenten op verschillende plekken weer schilderen.

Tijdens de verschillende activiteiten vonden er mooie ontmoetingen plaats tussen de studenten en inwoners uit Ede. De geboden hulp werd met enthousiasme ontvangen. Of, zoals een meneer na afloop zei: ‘Ik ben voor 300% tevreden met hoe de vrijwilligers mij geholpen hebben’. Voor de studenten was het indrukwekkend om te zien hoeveel hun inzet betekende voor de ander. Het werd hierdoor een waardevolle en inspirerende dag voor alle betrokkenen.

advertentie
advertentie