Afbeelding

Zomertentoonstelling verwondering in Galerie Zuid

Overig Deel je nieuws

Harskamp. De zomer staat bij Galerie Zuid in het teken van “verwondering.” Geïnspireerd door dit thema maakten diverse kunstenaars olieverfschilderijen, aquarellen, houtsneden, werken in gemengde techniek, etsen en beelden. Tot en met 27 augustus is deze afwisselende kunstexpositie te bezichtigen in de Harskamper galerie.

Mandy Nellestein(Ede), schildert met olieverf. Soms gebruikt zij Veluws Roodzand uit Otterlo om haar “verwondering” meer diepgang te geven. Zo laat zij het hert Hubertus imponerend opdoemen uit een omgeving van zand en beschilderd zand. Verder spelen oldtimers als een Lelijke Eend en T-Ford de hoofdrol in imponerende, minutieus uitgewerkte schilderijen. Arend Slotboom(Terschuur) schildert vaak landschappelijke motieven. Vanuit zijn onderbewustzijn en het ritme van kwast of paletmes bouwt hij zijn werken gevoelsmatig op. Ritme, kleur en ruimte geven vorm aan de Vale Ouwe en andere veelal Veluwse natuurgebieden. Salman Ezzammoury(Ede) combineert fotografie met schilderkunst. Op geheel eigen wijze zet hij de Edese Keetmolen, ritmes in gebouwen en boompartijen kleurrijk op papier. Greet van Viegen(Zutphen) laat zich verwonderen door de kleurenpracht van bloeiende bermen, een roodborstje en klaprozen. Haarfijn en trefzeker zet ze haar onderwerpen op papier of doek.

Jopie van Veldhuijsen, Nicolette Arens, Guus Kuit en diverse ruimtelijk werkende kunstenaars completteren de tentoonstelling met schilderijen, monotypes, houtsneden, etsen, bronzen beelden, gedraaid en handgevormd keramiek.

Galerie Zuid is vrij toegankelijk en open van woensdag t/m zaterdag van 13.30 tot 17.00 uur. De galerie is te vinden op Molenweg 109 te Harskamp. (meer informatie vindt men op www.galeriezuid.nl)

advertentie
advertentie