Afbeelding

“Fouzia: Ik dacht toen al aan sportlessen die ik later voor jonge meiden wilde organiseren”

Overig Deel je nieuws

Fouzia Hazzat (23) is al bijna vier jaar vrijwilliger bij Sportservice Ede. Hier organiseert zij met veel plezier wekelijks sportactiviteiten voor groepen jonge meiden. “In mijn vrije tijd ben ik bijna altijd te vinden in het sportcentrum. Ik vind het heel leuk om mee te helpen met de activiteiten en alleen al om hier te zijn. Heel leuk als de andere vrijwilligers mijn aanwezigheid waarderen en dat ook benadrukken. Wanneer ze mij zien zeggen ze: ‘Ah, Fouzia is er weer!’” Sportlessen voor meiden

“Voor dat ik bij Sportservice kwam heb ik, naast mijn studie en werk, lang vrijwilligerswerk gedaan bij andere organisaties hier Ede. Mede door wat ik bij die organisaties heb geleerd, heb ik nu iets op kunnen zetten wat uniek is in de gemeente: Een wekelijks sportclubje voor alleen meiden. Ik vind het belangrijk dat meiden die nooit sporten bijvoorbeeld, dat nu wel gaan doen. Het zijn vooral voetballessen die ik organiseer en daarbij is het altijd best druk. Iedere week zijn er ongeveer 15 of 20 meisjes die meedoen.” Fouzia heeft vroeger zelf op niveau gevoetbald. “Ik dacht toen al aan sportlessen en activiteiten voor meiden die ik later in mijn leven wilde organiseren. En precies wat ik toen hoopte, ben ik nu geworden.” Ze haalt voldoening uit de energie die ze van de meisjes krijgt. “Het plezier dat ze samen hebben is zo leuk om te zien, daar doe ik het allemaal voor. Alle meiden die meedoen komen hier uit de wijk. Het contact dat ik met hen en hun ouders heb vind ik erg bijzonder.”

Het sportiefste team
“Zo af en toe ga ik met het clubje naar sportevenementen ergens anders in het land. Twee weken geleden zijn we bijvoorbeeld naar Amsterdam geweest. Best een verantwoordelijkheid om twintig meisjes daar mee naartoe te nemen. Het deed wat met me dat alle ouders hun kinderen ook zo aan mij toevertrouwden. De meiden vonden het geweldig! Onze club werd het sportiefste team en won daarmee een beker. Die geven ze nu onderling door, dat vind ik heel erg leuk.”

Berichtjes van trotse moeders
“Het vrijwilligerswerk zorgt er ook voor dat mijn netwerk in de wijk wordt vergroot. Regelmatig krijg ik berichtjes van trotse moeders die willen laten weten dat hun dochter het zo leuk heeft gehad. Dat voelt heel bijzonder. Deze week is helaas mijn laatste week, ik ga nu fulltime werken. Ik vind het erg jammer, maar de klik met de meiden zal hoe dan ook blijven en ze kunnen altijd bij me terecht; ik zal altijd klaarstaan als ze me iets willen vragen! Ik heb op mijn beurt ook weer zo veel geleerd van hen, ze zijn allemaal zo verschillend. Het liefst zou ik in de toekomst weer helpen bij het organiseren van activiteiten.”

advertentie
advertentie