Het korenveld achter de houtwal (rechts, niet zichtbaar op de foto)
Het korenveld achter de houtwal (rechts, niet zichtbaar op de foto) privé collectie

Jeugdherinnering gezocht

Overig Deel je nieuws

Sinds onze dochter in Ede ging wonen ben ik op zoek naar de camping waar ik als kind met mijn ouders kampeerde. Ik heb nog een -vage- foto waarbij geschreven staat: Regenboog 1963. Met mijn man ben ik al diverse keren in die buurt gaan zoeken. Noem het jeugdsentiment dat ik het terug wil vinden. Ik heb op campings in de buurt geïnformeerd, bij bewoners navraag gedaan, maar niemand kan er zich iets van herinneren. Ook op internet kan ik niets terugvinden.

In mijn herinnering lag de camping aan de Panoramaweg, gemeente Bennekom, beheerd door de familie Dijkers. Vanaf De Regenboog fietsten wij door een bosgebied naar Bennekom, en langs het spoor, langs de Enka-fabriek, fietsten we naar Ede. Ook een spoorovergang was redelijk dichtbij. De camping zelf lag niet pal aan de weg. Via een laantje kwam je bij het woonhuis van de campingbeheerder. In mijn herinnering een jaren ’30 huis. Verder naar achteren kwam je bij de camping, een rechthoekig open grasveld met plek voor enkele tenten. Een houtwal begrensde het terreintje aan de achterkant en daarachter lag een korenveld waar ik me als kind  weleens terug trok. Via een bospaadje vanaf de camping kwam je bij een bosbeek.

Het sanitair was primitief: een V-vormige golfplaat met een paar koudwaterkranen in de openlucht en een toiletpot met rietschermen erom heen met een zelf te vullen emmer als spoeling.

Zijn er lezers die zich iets herinneren?

advertentie
advertentie