Melvin van der Voort zegeviert in Assen bij de IDM-rijders
Melvin van der Voort zegeviert in Assen bij de IDM-rijders Damon Teerink

Maximale score Melvin van der Voort tijdens IDM-weekend in Assen

14 augustus 2022 om 19:05 Overig

EDE De Edese motorcoureur Melvin van der Voort scoorde super tijdens de IDM Supersport ronde in Assen. Melvin van der Voort werd twee keer tweede, maar omdat de winnaar WK-rijder Glenn van Straalen als gastrijder meedeed, scoorde de jonge coureur het maximale aantal te behalen punten.

Op zijn thuiscircuit (Assen) reed de SWPN-coureur geweldig. ,,Ik kon mijn rondetijden erg constant houden. Glenn (Van Straalen, red.) was net iets te snel, maar om twee keer op het podium te staan en maximale punten te scoren is natuurlijk geweldig”, glom Van der Voort vol trots. Op het TT Circuit Assen wist de 17-jarige coureur de snelste tijd van de vaste IDM-rijders neer te zetten. ,,In de eerste kwalificatie van zaterdagmorgen wist ik er nog een schepje bovenop te zetten. Met een tijd van 1’41.3 op de klokken, een nieuw pr voor mij op het TT Circuit Assen. Net achter de latere winnaar Van Straalen , maar wel de snelste IDM-rijder”, glunderde Melvin.

Zondag ging Melvin van der Voort als tweede de Haarbocht in. Vervolgens nam hij in de eerste ronde de leiding over. Dit was de eerste keer dat de jonge Edenaar aan de leiding reed in de IDM Supersport klasse. De SWPN-coureur reed weg bij de IDM-concurrentie, alleen WK-rijder Van Straalen wist hem te achterhalen en vier ronden voor het einde te passeren. Melvin van der Voort kwam na zijn geweldige optreden als tweede over de finish. Zijn eerste podiumplaats in het IDM Supersport en tevens scoorde hij de maximale 25 punten voor het kampioenschap, omdat zoals gezegd Van Straalen als gastrijder geen punten kon scoren.

Melvin van der Voort is superblij met winst en maximale punten ODM Supersport race in Assen Damon Teerink

,,Tijdens de tweede IDM Supersport race reed ik nog beter. Opnieuw wist ik in de eerste ronde de leiding over te nemen”, keek Melvin van der Voort terug. Vervolgens ging de Yamaha-coureur er vandoor en wist hij weg te rijden van de concurrentie. In de tiende van dertien ronden was Van Straalen de enige rijder die hem wist te achterhalen en te passeren, maar verder kwam niemand bij Van der Voort in de buurt. ,,Ik reed een zeer strak tempo met constante rondetijden, waarmee ik opnieuw vooraan bij de vaste IDM-rijders over de finish kwam”, aldus Melvin van der Voort.


Met zijn maximale score van 50 punten in Assen is de Edese coureur gestegen naar een vierde plaats in het kampioenschap. ,,Het was een geweldig weekend! In de trainingen was het gevoel en tempo al heel goed en dat kon ik ook laten zien in de races. In de beide races kon ik wegrijden van de vaste IDM-rijders. Mijn dank aan het (begeleidings)- team is groot. Maar natuurlijk ook mijn supporters dank ik. Hun steun is geweldig”, besluit de 17-jarige Edese talentvolle coureur.

Er staan nog twee IDM-raceweekenden op de kalender dit seizoen. De eerstvolgende races staan gepland in het weekend van 2 t/m 4 september. Dan wordt er gereden op de Red Bull Ring in Oostenrijk.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie