Kleverige koraalzwam
Kleverige koraalzwam Frits Storm

Ontdek de mooiste paddenstoelen tijdens paddenstoelenwandeling van IVN Ede

Overig Deel je nieuws

Na een lange warme zomer met een droog en dor uitziende natuur, krijgen de bossen dit najaar hopelijk weer wat meer kleur. Naast de herfsttinten zijn het vooral de paddenstoelen met hun grote variëteit in vorm en kleur, die het aantrekkelijk maken weer eens het bos in te gaan. Wie meer wil weten hierover, is welkom op de paddenstoelenwandeling van IVN Ede, zaterdag 8 oktober om 14:00 uur. 

Hoewel de felgekleurde kleverige koraalzwam op de foto erg opvalt, zijn de meeste paddenstoelen in het bos toch niet makkelijk te vinden. En je weet bijna nooit van tevoren welke soorten je op een wandeling tegenkomt. IVN-gidsen Tiny Griffioen en Frits Storm van de afdeling Ede weten de mooiste plekjes te vinden en vertellen graag meer over de paddenstoelen. 

De wandeling start om 14.00 uur bij de parkeerplaats Koeweg / Bosrand (vanuit Ede de eerste rotonde rechts van de N304). De wandeling duurt 1,5  - 2 uur en is gratis. Omdat er veel belangstelling wordt verwacht, graag van tevoren aanmelden via e-mail: tvwijngaarden@kpnplanet.nl of jfstorm@hetnet.nl of telefonisch: 0318 610376.

advertentie
advertentie