Daphne van Kruistum wordt met haar 3 doelpunten door ploeggenoten gefeliciteerd. Sandra van Dam

DTS Vrouwen 1 met ruime overwinning langs Be Quick’28 (0-7)

24 september 2022 om 21:55 Overig Deel je nieuws

De eerste 30 minuten ging de strijd nog gelijk op met aan beide kanten zeer grote kansen om de score te openen.  Toch was het DTS die uiteindelijk het eerste doelpunt scoorde via een prachtige uithaal van Daphne van Kruistum 0-1. Deze voorsprong kwam als een ontlading bij DTS die vervolgens meer vertrouwen kregen en beter begonnen te spelen. Be Quick’28 moest terug en kreeg zelfs vlak voor rust een tweede doelpunt om de oren via opnieuw Daphne van Kruistum die een vrije doorgang kreeg naar het doel en deze kans feilloos afmaakte 0-2. Met deze 0-2 voorsprong gingen de dames van DTS dan ook met een fijn gevoel de rust in.

Na rust probeerde Be Quick’28 met hoge druk nog snel de aansluitingstreffer te maken, maar Esmee Happel hield haar doel schoon. DTS herpakte zich en begon met de minuut beter te spelen wat in de 0-3 resulteerde door een doelpunt van Sofie Houba. Het verzet bij Be Quick’28 was nu gebroken en DTS begon naar hartenlust te combineren en vond steeds de vrije man wat al snel een volgend doelpunt opleverde. Ditmaal vanaf de stip vanwege een overtreding in het strafschopgebied op de goed doorkomende Nikki van Wijk. Wederom Daphne van Kruistum benutte deze strafschop onhoudbaar en scoorde hiermee haar derde doelpunt 0-4.

Even later werd Daphne van Kruistum gewisseld voor de andere spits, Jill Pijnappels. Simone von der Linden pikte ondertussen ook haar doelpuntje mee 0-5 en vervolgens liet Jill Pijnappels ook even zien het score niet verleerd te zijn door nog eens twee doelpunten te scoren en de eindstand hiermee naar 0-7 te brengen.

Al met al een prima en succesvol begin voor trainer Andrew Thomas en assistent-trainer Raymond Dunk. Volgende week is er om 15:00 uur een thuiswedstrijd tegen promovendus Oranje Nassau.