Ede heeft er weer een super motorcoureur bij.
Ede heeft er weer een super motorcoureur bij. Damon Teerink

Met dubbele zege sluit Melvin van der Voort seizoen succesvol af

25 september 2022 om 18:58 Overig

EDE De Edese motorcoureur Melvin van der Voort heeft het seizoen 2022 zeer succesvol afgesloten. Tijdens de seizoen finale in Hockenheim wist de SWPN-coureur beide IDM Supersport races overtuigend te winnen.

Na deze twee successen eindigde hij op een knappe tweede plaats in het kampioenschap. Het evenement werd overschaduwd door een tragisch ongeval in de IDM Superbike training waarbij Leon Langstädtler om het leven kwam. Dat temperde de feestvreugde behoorlijk.

,,Het is een weekend met dubbele gevoelens door het tragisch ongeval van Leon Langstädtler. Ik leef echt met de nabestaande mee. De gedachten van Melvin Racing team gaan uit naar Leon’s familie, zijn team, vrienden en naasten. Maar qua eigen rijden ging het bij mij geweldig. De pole position was al mooi, maar de beide races gingen ook fantastisch. Om twee keer met zo’n grote voorsprong in verschillende omstandigheden te winnen voelt super. Dit seizoen is zoveel progressie gemaakt. Niet alleen door mij maar zeker door het hele team. Deze tweede plaats in het IDM Supersport kampioenschap is een geweldige beloning. Dank aan allen die daaraan hebben meegewerkt”, zegt Melvin van der Voort geëmotioneerd.

De Edenaar begon als de nummer vier in het IDM Supersport kampioenschap aan de seizoenfinale op de Hockenheimring. Het was spannend, want het verschil was slechts negen en vijftien punten ten opzichte van de nummers drie en twee in het klassement.

,,De vrije trainingen liepen uitstekend. In beide sessies de tweede tijd op de klokken gebracht. De eerste trainingsdag werd afgesloten met tragisch nieuws. Bij een zwaar ongeval in de IDM Superbike training kwam zoals in de aanhef gemeld de 24-jarige Duitser Leon Langstädtler om het leven. Dan moet je zaterdags na de hervatting van het evenement wel de knop omzetten”, aldus Van der Voort.

(tekst loopt onder de foto door)


Edenaar Melvin van der Voort viert ingetogen zijn feestje                                    Damon Teerink

EERSTE STARTPOSITIE De jonge Edenaar deed het uitstekend. Dit zorgde ervoor dat de Yamaha-coureur zijn eerste pole position in deze klasse wist te behalen en de officiële races vanaf de eerste startplek mocht starten.

,,Dat was nog niet zo gemakkelijk. Een lastige bandenkeuze kreeg het team op telossen. Er was een droge lijn, maar daarnaast waren er nog veel natte plekken van regen die eerder in de ochtend was gevallen. Ik ging op slicks weg en wist de leiding te pakken. Samen met landgenoot Milan Merckelbagh wist ik ver weg te rijden.”

Het duo reed in de slotfase een krappe 30 seconden voor de rest van het veld uit. Merckelbagh kreeg een penalty vanwege een te vroege start, waardoor hij geen kans meer maakte op de overwinning. Melvin van der Voort bleef een fantastisch tempo draaien en kwam als eerste over de finish. Een knappe overwinning van de 17-jarige coureur onder zeer lastige omstandigheden.

In de tweede race was de baan droog. Melvin van der Voort kwam goed van de plek en pakte in de eerste ronde de leiding. De SWPN-coureur had een geweldig tempo en begon zich gelijk los te rijden van de rest van het veld.

,,Ik bleef goede rondetijden draaien, waardoor ik na vijftien ronden een voorsprong van maar liefst dertien seconden. Mijn tweede overwinning van de dag en door de maximale score was een feit”, lachte de Edenaar.

Van der Voort eindigde op een tweede plaats in het kampioenschap. In de laatste zes races wist hij 145 van de maximaal 150 te behalen punten te scoren. ,,Een zoals gezegd geweldige tweede seizoenshelft met enorm veel progressie”, sluit de 17-jarige Edenaar tevreden af.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie